Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş'ın Kayyum Kararlarına Yorum Yapmaması Dikkat Çekti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kayyum atamalarına tepki göstermesine karşın Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş'ın sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı.

20.08.2019-12:07 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-12:04) Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş'ın Kayyum Kararlarına Yorum Yapmaması Dikkat Çekti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediye başkanlıklarına kayyum atanmasına tepki gösterdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise kayyumlar ile alaklı şimdilik açıklama yapmadı.

Dün İçişleri Bakanlığı, Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediye başkanlıklarına kayyum atadı. 3 HDP'li başkanı görevden alan Bakanlık, yerlerine il valilerini atadı.

Bakanlık, görevden aldığı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı yerine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu görevlendirdi. İçişleri Bakanlığı, görevden aldığı Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı görevlendirdi. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ı da görev uzaklaştıran Bakanlık, yerine Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'i atadı.

MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMA YAPMADI

Soyer, İmamoğlu ve CHP'nin kayyum atamalarına tepki göstermesine karşın Mansur Yavaş şimdilik açıklama yapmadı. Yavaş, kayyum kararının sonrasında resmi Twitter sayfasından edebiyatçı Tevfik Fikret'i ölümünün 104. senesinde anan bir paylaşım yaptı. Yavaş, daha sonra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un ölümü üzerine bir paylaşım yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal