Afrin'den Son Dakika! Stratejik Bölge Ele Geçirildi

Zeytin Dalı Operasyonu’nun 57. gününde Afrin’e dayanan Mehmetçik ve ÖSO kuvvetleri, artık dış mahallelerin 600 metre yakınına kadar geldi.

17.03.2018-08:41 - (Son Güncelleme: 17.03.2018-08:46) Afrin'den Son Dakika! Stratejik Bölge Ele Geçirildi

Zeytin Dalı Operasyonu’nun 57. gününde Afrin’e dayanan Mehmetçik ve ÖSO kuvvetleri, artık dış mahallelerin 600 metre yakınına kadar geldi. Afrin bölgesinin en stratejik öneme sahip bölgesi olan ve bölgenin su, elektrik ihtiyacını gideren Meydanki Barajı'nın yer aldığı bölge terörden arındırıldı.

ÖNEMLİ BÖLGE ELE GEÇİRİLDİ

Afrin merkeze ilişkin kuşatma operasyonları tüm hızıyla devam ederken, TSK desteğindeki ÖSO kuvvetleri de stratejik öneme sahip Meydanki Kasabası'na girdi. ÖSO birlikleri ile beraber önce Meydanki Kasabası'nın hemen üst kısmında yer alan Muhabbebe Köyü'ne ilişkin operasyon yapıldı. Afrin'den kaçmayı başararak evlerine gitmeye çalışan sivil vatandaşların güvenliği sebebiyle, TSK Komando Birlikleri ve keskin nişancılarının yardımında ÖSO son derece hassas bir operasyonla köyü ele geçirdi. Köydeki terörist mevzileri havadan ve karadan devamlı olarak vurulurken, teröristlerin köyden kaçtığı ifade edildi.

Fakat teröristler kaçarken bölgedeki tüm yollara ve pek fazla eve mayın ve el yapımı bombalar tuzakladı. Teröristlerin, Muhabbebe Köyü girişinde kurdukları tuzakların patlamasıyla 1 sivil vatandaş yaşamını yitirirken, 7 kişi de yaralandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal