Afrin Gazisi Üsteğmen Özgür Ocak Görevine Geri Döndü

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de ağır yaralanan ve bir bacağını kaybeden Üsteğmen Özgür Ocak, görevine geri döndü.

14.03.2019-15:26 - (Son Güncelleme: 14.03.2019-15:16) Afrin Gazisi Üsteğmen Özgür Ocak Görevine Geri Döndü

Afrin'de, 10 Şubat 2018 tarihinde teröristlerin kalleş saldırısı neticesinde vücuduna isabet eden 37 şarapnel parçasıyla ağır yaralanan ve 3 defa kalbi duran Üsteğmen Özgür Ocak, vatan ve millet sevgisiyle yaşama tutundu.

Üniformasını yeniden giymenin mutluluğunu yaşayan Ocak, TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda, iyileşme döneminde yaşadıklarını ve vazifeye dönmekten duyduğu mutluluğu anlattı.

SAĞ BACAĞINI VE PARMAKLARINI KAYBETTİ

Ocak, Afrin bölgesinde 1.027 rakımlı tepede bulunurken teröristlerin saldırısına maruz kaldıklarını söyleyerek, çıkan çatışmada sağ bacağını ve parmaklarını yitirdiğini, vücuduna onlarca şarapnel parçasının geldiğini ifade etti.

Ağır yaralandığını ve ilk müdahalesini olay yerinde kendisinin yaptığını aktaran Ocak, "Daha sonra sıhhiyeci personelimin müdahalemi yapmasının sonrasında kahraman silah arkadaşlarım ve kahraman pilotlarımız beni bölgeden gönderdi. Sırasıyla Kırıkhan Devlet Hastanesi ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen müdahalelerle yaşama tutundum." dedi.

Ocak, olayda ağır yaralanmasına karşın acı hissetmediğini söyleyerek, "O an, inancınızdan kaynaklı herhangi bir acı duymuyorsunuz. İlk önce, kendi emir komutanızda olanların emniyet ve güvenliği ile durumun ne olduğunu düşünüyorsunuz." sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal