Adli Tıp'taki FETÖ Yapılanması Davasında Karar Açıklandı

FETÖ'nün Adli Tıp içindeki yapılanmasına dönük devam eden davada kararlar açıklandı. Buna göre mahkeme 36 sanığa 2 yıl 1 aydan 8 yıl 9 aya kadar değişen cezalar verdi.

28.06.2018-14:05 - (Son Güncelleme: 28.06.2018-13:58) Adli Tıp'taki FETÖ Yapılanması Davasında Karar Açıklandı

FETÖ'nün Adli Tıp Kurumu örgütlenmesine dönük 50 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, toplam 36 sanığı örgüte mensup olmak ve örgüte yardım suçlarından 2 sene 1 aydan 8 sene 9 aya dek farklılaşan hapis cezalarına çarptırdı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ertuğrul Kuzan, Ahmet Akça, Ahmet Sadi Çağdır, İlhami Kömür, Mehmet Serkan Çam ve İbrahim Öztürk katıldı. Sanıklar ve avukatları esas hakkındaki son savunmalarını gerçekleştirdi.

Ardından kararı duyuran mahkeme heyeti, "Silahlı terör örgütü mensubu olmak" suçundan tutuklu sanıklardan Ertuğrul Kuzan'ı 8 sene 1 ay 15 gün hapis ve Mehmet Serkan Çam'ı 8 sene 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Bu sanıkların tutukluluk durumlarının ise devamına karar verildi.

Sanıklar Ahmet Akça, Ahmet Sadi Çağdır, Habib Bostan, Hüsrev Demirel, İbrahim Öztürk, İlhami Kömür ve Oğuzhan Yakupoğlu ise "Silahlı terör örgütü mensubu olmak" suçundan 7 sene 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza oranları dikkate alınarak sanıklar Ahmet Akça, Ahmet Sadi Çağdır, İlhami Kömür ve İbrahim Öztürk'ün tahliyelerine ve haklarında adli kontrol uygulanmasına karar verildi. 23 sanık için de "Silahlı terör örgütü mensubu olmak" suçundan 6 sene 3'er ay hapis cezası açıklayan heyet, 4 sanığa "silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik oluşuma dahil olmamakla beraber örgüte bilerek isteyerek yardım etmek" suçundan 2 sene 1 ay hapis cezası verdi.

10 SANIĞA BERAAT ÇIKTI

10 sanık için beraat kararı çıkan davada, firari 4 sanık hakkındaki dosyanın ise ayrılmasına karar verildi. Beraat verilen sanıklar hakkındaki bütün adli kontrol kararlarının da kaldırılması kararı verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal