ABD, NATO'ya Türkiye İçin Baskı Yapacak!

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı ile ilgili basın yayın kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklamada, Türkiye’ye yönelik NATO müttefiklerine baskı yapacağını açıkladı.

15.10.2019-12:26 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-12:22) ABD, NATO'ya Türkiye İçin Baskı Yapacak!

ABD Savunma Bakanı Mark Esper yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye’nin operasyonu çok sayıda tehlikeli DEAŞ’lının serbest kalmasına yol açtı. Türkiye’nin sorumsuz eylemleri yüzünden askerlerimize yönelik risk kabul edilemez düzeye ulaştı. ABD askerinin çekilmesi planını uyguluyoruz” dedi.

Gelecek hafta NATO müttefikleri ile görüşeceğini ifade eden Esper, “Gelecek hafta Brüksel’de NATO’yu ziyaret edeceğim ve orada diğer NATO müttefiklerine Türkiye’nin hamlelerine cevap olarak kolektif ve bireysel diplomatik/ekonomik önlemler almaları için baskı yapmayı planlıyorum” açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEPKİ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Türk İş Konseyi toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO üyesi ülkelere 'Bu terör örgütlerini siz NATO'ya üye olarak aldınız da benim mi haberim olmadı?' diyerek söz konusu açıklamaya tepki gösterdi.
 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal