İşte 20 Yıl Vadeyle Ev Sahibi Olmanın Şartları

Emlak Konut, dev kampanyası 20 ay vadeli konut satışlarının detaylarını açıkladı. Bu kampanya kapsamında 20 yılda 0,79 vade farkı ve yüzde 5 peşinatla ev sahibi olmak mümkün...

31.01.2017-14:37 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) İşte 20 Yıl Vadeyle Ev Sahibi Olmanın Şartları
Konut devi Emlak GYO'nun başlattığı tarihi kampanyanın detayları belli oldu... Emlak Konut GYO, “Güçlü Türkiye için Birlik Vakti' sloganı ile yola çıktı.

Türkiye'nin önümüzdeki 20 yıl ekonomisine olan güveninin göstergesi olan yeni kampanya ile 20 yılda yüzde 0,79 vade farkı ve yüzde 5 peşinatla ev sahibi olmak mümkün hale gelecek.

Konut ve bankacılık sektörünün el ele vererek vatandaşı uygun koşullarda ev sahibi olmasını amaçlayan kampanya; 20 yılda yüzde 0,79 vade farkı, 10 yılda yüzde 0,45 vade farkı, 5 yıla 0 vade farkı ve sadece yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olmayı daha kolay hale getiriyor. 20 yıl vade ile Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan kampanya 31 Mart 2017'ye kadar sürecek. Buna göre tüketici istediği bankayı seçebilecek. Tüm bankalarda şartlar aynı olacak.

Kampanya ile ilgili açıklamada bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum projenin detaylarını anlattı.

Kurum "Projede en düşük metrekare fiyatı 2 bin 700 liradan başlıyor. 30 proje için geçerli olacak. 2 bin 700 liradan alan tüketici ufak bir hesap yaptığında bu olanak ile yüzde 15 uyguna aldığını görecektir. İstanbul'da en düşük konut fiyatı 2 bin lira-2 bin 500 liradan başlıyor. Tüm gelir gruplarına hitap eden bir kampanya. Yüzde 25 peşinat istiyoruz. Stokların yüzde 20si ile sınırlı olacak. Şu an için limit yüzde 20. 31 Mart'a kadar geçerli. Tüm konutların bu şekilde satılma imkanı yok. Belli limitler çerçevesinde yağacağız" dedi.

Kampanyanın ticari üniteler için de geçerli olacağını söyleyen Kurum, bazı şartların konutlardan farklı ele alınacağını aktardı. Projenini yüzde 10u teslime hazır olduğunu belirten Murat Kurum, "Emlak Konut bünyesindeki tüm kampanyaların hemen hemen hepsi için geçerli" dedi.
Fedakarlık vade oranlarına bakıldığındığında 120 ayda 0,45 gibi rakamların Türkiye'de ilk olduğunu anlatan Kurum;

"Bugünkü şartlar dahilinde fedakarlık yapmak gerekiyıor. Belli limitler çerçevesinde ilave yatırımları yapmamız ve şantiyalerimizi bitimek gerekiyor. Türk halkı çok sağlam bir şekilde duruyor. Bizim de bir şeyler yapmamız gerekiyor. Burada da böyle bir kampanya yapıyoruz" açıklamasında bulundu.
Kampanyaya sürpriz katılımcı firmaların olabileceğini açıklayan Kurum, ruhsat aşamasında olan bazı projelerin katılım gösterebileceğini anlattı. Genel Müdür Kurum, Ispartakule'de inşa edilecek olan Nidapark Küçükyalı, Bahçelievler Karat Bakırköy projelerin daha lansmana çıkmadan yeni projelerin de dev kampanyada yerini aldığını belirtti.

"100 bin liralık kredi için 120 aya 1.075 lira, 240 ay için aylık ödemelerin 923 lira olacak. Buradaki amaç kir aöder gibi  ev sahibi olabilmek" dedi. Kampanya kapsamındaki konut fiyatlarındaki artışa izin vermeyeceklerini aktaran Kurum, "Fiyatı kendimiz takip ewdeceğiz" açıklamasında bulundu.
Yurt dışı yatırımları hakkında da bilgiler veren Murat Kurum, "Yurt dışında ofis açıp projeleri birebir tanıtmak istiyoruz. Orta Doğu, Dubai, Katar, Fransa gibi ülkeler ve ordan gelen talebe, Türkiye'den konut alan yatırımcıya göre açacağız. " dedi.Kaynak:AA
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal