Yüzde 31 Oranında Değer Kaybetti!

Bitcoin, yılın ilk ayında yüzde 31 geriledi. Düşüşte kripto paralara yönelik artan kısıtlamalar etkili oldu.

31.01.2018-20:07 - (Son Güncelleme: 31.01.2018-20:01) Yüzde 31 Oranında Değer Kaybetti!

Bitcoin, ocak ayını Aralık 2013'ten bu yana görülen en büyük aylık düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.

Facebook'un dijital paralarla ilişkili reklamları yasaklama kararı ve ABD, Çin, GüneyKore gibi ülkelerde regülatörlerin denetimlerini artırma adımları ile ocak ayı, dijital para yatırımcılarının unutmak isteyecekleri bir döneme dönüşmüş durumda.
Bitcoin'de bu ay değer kaybı yüzde 31 civarına ulaştı. Ethereum, Ripple gibi rakipleri de ocak ayında geriledi.

Bitcoin fiyatı şu sıralarda düne göre yüzde 1,97 kayıpla 9.837 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Öte yandan Türkiye Bitcoin için harekete geçiyor.

Hazine Müsteşarlı tarafından yapılan açıklamada, Finansal İstikrar Komitesinin 34. Toplantısı'nın, Başbakan Yardımcısı Şimşek başkanlığında yapıldığı belirtildi.

Görüşmede, küresel ve yerel ölçekte meydana gelen gelişmelerin Türkiye finansal piyasalarına etkileri ile gelecek döneme yönelik görünümün ayrıntılı değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, ayrıca bankacılık sektörüne yönelik uluslararası standartlara uyum kapsamında gerçekleştirilen düzenlemelerin etkileri ile politika yapım sürecinin desteklenmesi için sektörün veri altyapısının güçlendirilmesinin masaya yatırıldığı belirtildi.

Toplantıda, Türkiye'de yasal bir dayanağı bulunmayan kripto paralara yönelik düzenlemelerin ilerletilmesi amacıyla çalışma grubunun oluşturulması için karar verildi.

AK Parti, Bitcoin gibi şifreli paraları incelemek için kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Sanal paraların takibinin, vergilendirilmesinin ve arzının mümkün olmadığı ortaya çıkarılan çalışmada, “Kripto paralara yönelik en büyük risk, bu paraların kullanımının kara para işlemlerine açık olması dolayısıyla devletler tarafından yasaklanmasıdır” ifadesi dikkat çekti.

Araştırma raporunda, bu tür paraların birden çok büyük değer kaybedebileceği, bu paralara el konulmasının da zor olduğunun altı çizildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal