Yerli Otomobil Projesine İlk Talip Geldi!

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, yerli otomobilin Kayseri’nin talip olduğunu ve otomobilin şehrin gelişmişlik seviyesini artıracağını bildirdi.

20.06.2017-16:15 - (Son Güncelleme: 20.06.2017-18:55) Yerli Otomobil Projesine İlk Talip Geldi!

Kayseri Sanayi Odası’ndan yapılan bildiride, meclis toplantısında konuşan Mehmet Büyüksimitci, Türk ekonomisi için ilk çeyrekte kimsenin bekleyemediği yüzde 5’lik büyüme gösterdiğini, büyümenin OECD devletleri içinde ikinci sırada olduğunu söyledi.

Mehmet Büyüksimitci, dış satışta Kayseri geçen senenin mayıs ayına göre yüzde 13 artış tutturduklarını, bu senenin mayıs ayı içinde 183 milyon dolarlık dış satış yapacaklarını bildirdi.

YERLİ OTOMOBİLİN ÜRETİMİNE KAYSERİ TALİP OLDU

Kayseri Sanayi Odası olarak yerli otomobil ile ilgili TOBB’a iletmek üzere bir çalışma yaptıklarını söyleyen Mehmet Büyüksimitci, şunları bildirdi:

“Biliyorsunuz, sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobil üretme işini TOBB Başkanı'mıza bildirdi. Başkan'ımız da derhal kabul etti, 'biz bu işin altından kalkarız' dedi. Biz de bunun yapılacağına inancımız tam ama bu işin yatırım yeri Kayseri olmasını çok istiyoruz. Anadolu’da bir yer olması çok önemli. Biz Kayserililer olarak yerli otomobil için Kayseri’de üretilebileceğimize inancımız var. Marmara Bölgesi'nde altyapısı olduğu yönde birtakım bilgiler var fakat biraz dünyayı incelediğimizde modern otomobil üretimi illaki limanlarda olmadığı, altyapı tek bir kentte hatta tek bir devlette bütün haline gelmediğini anlarız.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal