Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Genel Başkanı Ahmet Hacıince: "Yurt içinde kırmızı et imalatı, tüketilen karşılanma bölgesinden gelininceye dek yalnızca besi hayvanlarına ithalatın devamlı olmadığı ve besicinin isteklerini karşılaması şeklinde de yapılması gerektiğine değindi. Kesimi için üretilen hayvan ve karkas etin gümrükte ki vergi oranlarında yapılmış olan güncelleme ile et arzında yeterlilik sağlanılmasından ayrıca piyasanın ücret dalgalanması sonrası normal düzeye çekilmesinin ardından ayrıca özellikle yalancıların piyasa üstündeki olumsuz etkiler ortadan kaldırılmasının ardından da alınmış tedbirler bulunuyor." ifade etti.

TÜKETİCİNİN ET İHTİYACI KARŞILANACAK

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, kesimi yapılacak olan hayvan ve karkas ette gümrükte vergi oranlarının düşürülmesinin et talebindeki yeterlilik sağlanılması, piyasalarda ki ücret dalgalanmalarının normal edilmesi amacı ile alınan tedbirin varlığını hatırlatarak, "Kısa dönemde piyasa istikrarı için sağlanılması amacıyla yurt içinde kırmızı et imalatı, tüketimin karşılanma noktasına gelinceye dek yalnızca besi hayvanı ithalatının sürekli olarak ve besicilerin istekleri karşılanacak şekilde oluşturulmalıdır." değerlendirmelerinde bulundu.

Ahmet Hacıince, yapmış olduğu yazılı demeçte, ülkemizde ki kırmızı et ihtiyacının arttığına ve imalatın tüketim karşılanacak durum olmadığını ifade etti.