Dumanlı Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Dumanlı göz makyajı, kadınlara, çekici ve etkileyici bakışlar sunar. Pek çok ünlü isminde uyguladığı bu makyaj günlük kullanım için biraz iddialı olsa da geceleri ve özel davetler için oldukça popülerdir.

19.03.2018-17:47 - (Son Güncelleme: 19.03.2018-17:33) Dumanlı Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Dumanlı göz makyajında siyah, füme, gri ve çok koyu kahverengi koyu renkler genellikle tercih edilir. Far, göz kalemi, göz kapağı için fırça ve gözaltı için kesik uçlu fırça makyajda kullanacağınız temel ürünlerdir.

Makyajı far ile uygulayacaksanız, göz kapaklarının tamamına farı fırça yardımı ile sürmeniz gerekir. Tercihiniz göz kaleminden yana ise uyguladığınız kalemi fırça yardımı ile göz kapağınıza yedirmelisiniz. Geçiş bölgesinde renk uyumuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Mesela siyah renkli farı gri ile rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Farın ardından sonra göz kaleminizi gözünüzün altına uygulayıp, gözünüzün şeklini tamamlayabilirsiniz. Hattın belirgin olmasına özen gösterin. Hat ne kadar belirgin olursa dumanlı görünümü o kadar rahat vermiş olursunuz.

Dikkat edilmesi gereken yerlerden biri de gözaltına çektiğiniz kalemin net olmasıdır. Göz kalemini dağıtmayın, farklı bir makyaj konseptine kayar. Gözünüzün üstüne de kalem çekmemelisiniz, çekerseniz de kesinlikle fırça ile dağıtın. Kalemin ardından üçüncü aşama olarak rimeluygulamaya geçebilirsiniz. Kirpikleriniz düz ve kısa ise, kıvrıltıcı ile kirpiklerinizi kıvrıltınız. Kıvrıltma işlemi biten kirpiklere aşağıdan yukarı doğru rimel uygulayın. Dumanlı göz makyajı için siyah rimel rengi en çok tercih edilen renktir.

Alt kirpikleri kesinlikle boyamamalısınız. Boyarsanız istediğiniz buğulu görünümü elde edemezsiniz ve istenilen hattı bozmuş olursunuz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal