Türkiye Tokat’a Kurulacak Fabrikayla Dışa Bağımlı Olmaktan Kurtulacak!

Tokat Mühimmat Sanayi tarafından Tokat’ta mühimmat fabrikası kurularak Türkiye’yi mühimmat anlamında dışa bağımlı olmaktan kurtaracak.

13.06.2017-10:43 - (Son Güncelleme: 13.06.2017-10:36) Türkiye Tokat’a Kurulacak Fabrikayla Dışa Bağımlı Olmaktan Kurtulacak!
Tokat Mühimmat Sanayi A.Ş. (TOMSAŞ) tarafından mühimmat fabrikası kuruluyor. AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer ve TOMSAŞ üst düzey yöneticileri, 361 dönümde toplam 100 milyon dolar para yatırarak fabrikanın oluşturulması ve 2018’in başında imalata geçirilmesi planlanıyor.

"DIŞA BAĞIMLI OLMAYACAĞIZ"

Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan, Tokat Milletvekili Celil Göçer ve iş adamları bölge ve fabrika hakkında bilgi verdi.
Tokat Milletvekili Göçer, basın mensuplarına verdiği demeçte, ilerde en önemli sektörlerinden birinin savunma sanayisi olduğunu söyleyerek, "Bundan sonra önemli oranda dışa bağımlı olmayacağız. Gerçek oranda savunma sanayisinde ihracat yapıyoruz. Dünya ve Türkiye için ileride önemli sektörlerden bir tanesi savunma sanayisi.” dedi.

"PARA TÜRKİYE’DE KALACAK"

Tokat'ta imal edilecek savunma sanayisi malları, Ülkemizin ithal ettiği ürünler olduğunu ifade eden Göçer, "Burada imal edilecek mallar şimdi ülkemizin ithal ettiği, ithalata mecbur olduğumuz mallardır. Bu çıkarımda dışa bağımlılığımızı azaltacak, Türkiye’de önemli oranda paranın kalmasına fırsat verecek." dedi.

"TSK TÜRK MALI MÜHİMMAT KULLANACAK"

TOMSAŞ’dan Reha Yanç, oluşturulacak fabrikada yüksek teknoloji ürünü Türk malı mühimmat imal edeceklerini ifade ederek, "TSK bundan sonra mühimmatını yurt dışı yerine yurt içinden yerli üretim olarak karşılayacak.” dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal