Trafik Sigortasında Yeni Dönem Bugün Başladı!

Zorunlu yapılan trafik sigortası hasar frekansı üst basamak ya da araç gruplarına "Riskli Sigortalılar Havuzu" programı bugün Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla yürürlüğe girdi.

11.07.2017-17:19 - (Son Güncelleme: 12.07.2017-12:54)

11 Temmuz Salı günü Resmi Gazete sayısında yer bulan ve karayollarının motorlu araçlar ile ilgili şart koştuğu mali sorumluluk sigortası sırasının tarife programı esasları hakkında yönetmelikte değişen yapan yönetmeliğe göre, hasar frekansının yüksek basamak ya da araç grupları içerisinde 12 Nisan'dan beri geçerli olmak üzere "Riskli Sigortalılar Havuzu" kurulmuş oldu.

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI TESPİTİNİ SAĞLAYACAK

Havuz kapsamında bulunan trafik sigortası poliçeleriyle alakalı prim ve hasar, sigorta firmaları aralarında paylaşımı yapılacak. Bu sigortalıların primi Hazine Müsteşarlığı aracılığıyla tespiti gerçekleştirilecek.

Havuz kapsamı altında trafik sigortasının poliçe düzenlemesinden kaçınan ayrıca bu nedenle Hazine Müsteşarlığı'nca uyarılan sigorta firmanın, bu durumu düzeltmemesinin ardından, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ekranlarıyla alakalı erişim yetkisinin üç günden az 10 günden daha fazla olmamak kaydıyla tedbir içine alarak kaldıracak.

DEĞER KAYBI TEMİNATI YÜZDE 15 SINIR OLARAK BELİRLENECEK

Müsteşarlığın açıklamasında, bahse konu kaçınma fiilini sürdüren sigorta firması hakkında sözü edilen ekranların erişim yetkisi sürekli kaldırılması dâhil sigortacılık yönetmeliğinde öngörülen diğer tedbirleri uygulayacak.

Yönetmelikte bahsi geçen, sigorta firması aracılığıyla ödenecek olan değer kaybının tutarı, maddi teminat sınırının yüzde 15'ini aşmayacak.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal