Taşeronlar İçin Süreç Başladı!

Taşeron işçilerin kadroya alınmasında takvim ve uygulanacak esaslar netleşti. Buna göre, başvurular bugün başlayacak ve 10 gün içinde halledilmesi şart olacak.

02.01.2018-09:36 - (Son Güncelleme: 02.01.2018-09:31)

Taşeron işçilerin kadroya alınmasında takvim ve uygulanacak esaslar netleşti. Buna göre, başvurular bugün başlayacak ve 10 gün içinde halledilmesi şart olacak. Bunun dışındaki tarihler içinse, tavsiye niteliğinde süreler meydana getirildi.

Tüm süreçlerde bir aksama yaşanmazsa 2 Nisan sonu ile birlikte kadro işlemleri bitmiş olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan taşeron çalışanların kadroya alınmasına yönelik usul ve esaslara göre, genel ve özel bütçeli kuruluşlar, sosyal güvenlik kurumları ve düzenleyici-denetleyici kurumlardaki taşeron çalışanlar kadroya geçirilecek. Kapatılan Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu ile Şeker Kurumundaki personel için de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın sorumluluğunda olacak.

Bir sözleşmenin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesi olarak kabul edilebilmesi için, işin en az yüzde 70’lik bölümünün işçilik ve işçilik hakkında kalemler olması lazım. Bununla birlikte personelin tüm çalışma saatlerinin idare için kullanılması da esas sayılacak. Danışmanlık hizmetleri, hastane bilgi yönetim sistemi hizmetleri ve çağrı merkezi hizmetlerine yönelik ihaleler kapsama girmeyecek. Kamu-özel ortaklığı kapsamındaki sağlık kurumlarında görevli personel ise kapsama girecek.

Bugün başlayacak taşeron işçi başvurularının 10 gün içinde bitmesinden sonra, kurulacak tespit komisyonları, 40 gün içinde hak sahiplerini duyuracak. 3 günlük zaman ise, bu kararlara itiraz süreci olacak. 3 günün bitmesinden sonra7 günde ilanlar kesinleşecek. 20 gün içinde sınav gerçekleşecek. Sınava itiraz süresi de 4 gün olacak. İtiraz süresinin bitmesinin ardından da 5 gün içinde kadrolar netleşecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal