Taşeron İşçiye Müjde!

Kamuda çalışan taşeron işçilerileri ilgilendiren müjdeli haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, “Taşeron işçi meselesini bu hafta hallediyoruz” dedi

30.11.2017-15:51 - (Son Güncelleme: 30.11.2017-15:46)

Devlet hastaneleri, Karayolları Genel Müdürlüğü, bakanlıklar ve belediyeler başta olmak üzere kamuda 800 bin civarında taşeron işçi çalışıyor. Yıllardır düzenleme bekleyen bu işçilerin hayali çok yakında gerçek olacak. Kadro düzenlemesi şimdiye kadar yasalaşacaktı. Ancak işçilerin farkı kurumlarda farklı sözleşmelere tabi olması sürecin uzamasına neden oldu.

SON NOKTAYI KOYDU

Düzenlemenin teknik detayları tam belli oldu derken 15 Temmuz hain darbe girişimi, terör ve Suriye’deki gelişmeler gündeme oturdu. Ertelenen taşeron düzenlemesi için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, müjdeli haberi dün verdi ve bu konudaki tartışmalara da son noktayı koydu. Erdoğan, “Taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor” dedi.

MECLİS'E GELİYOR

Orman Bakanlığı’nın düzenlediği toplu açılış töreninde bir vatandaşın “Taşeron ne olacak Cumhurbaşkanım” diye bağırması üzerine Erdoğan, “Bu işte taşeron olmaz. Ama taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor” diye cevap verdi. Başbakan Binali Yıldırım da, “Taşeron düzenlemesini Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 1 hafta içinde Meclise gönderiyoruz” dedi.

'TATLIYA BAĞLANDI'

Başbakanlık, Çalışma ve Maliye Bakanlığı’nın yoğun bir çalışma yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birlikte işi tatlıya bağladılar inşallah. Bu hafta içinde Meclise gitmesiyle bütçe müzakerelerinin de arkasından inşallah neticeye bağlanacaktır” açıklamasında bulundu. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu da Twitter hesabından taşeron konusunda son aşamaya geldiklerini duyurdu.

Öte yandan Çalışma Bakanı Sarıeroğlu da taşeron işçilerle alakalı önemli bir açıoklama yapmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ülke TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. 

"Taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik çalışmaların" sorulduğu Sarıeroğlu, taşeronun AK Parti döneminde ortaya çıkmış bir çalışma şekli olmadığını, geçmişten beri Türkiye'de uygulandığını hatırlattı.

Sarıeroğlu, bu çalışma şeklinin AK Parti iktidara geldikten sonra disipline edildiğini, kurallarının netleştirildiğini, taşeronlara sendika üyeliğinin getirildiğini belirterek, 7 Haziran'dan sonraki süreçte, özellikle 1 Kasım seçimlerinde "taşeronların kamuda istihdam edilmesine" ilişkin söylemlerin olduğunu bildirdi.

Bununla ilgili göreve geldikleri ilk andan itibaren çalışmalara başladıklarına değinen Sarıeroğlu, "Belli bir çalışma vardı, Sayın Maliye Bakanımız tarafından büyük bir hassasiyetle, titizlikle yapılmış olan. Çalışma Bakanlığı olarak biz de sürece müdahil olduk. İki bakanlık gece gündüz... Çünkü alan çok geniş bir alan, farklı yansımaları, farklı şekilde etkileri olacak bir alan. Biz talepleri, beklentileri en maksimum seviyede nasıl karşılayabilirizle ilgili çalışmaların içerisinde olmaya gayret gösterdik." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal