SGK'dan 3 Maaş Alınabiliyor!

Bazı durumlarda emekliler aldığı maaş sayısını 2’ye, hatta 3’e yükseltebiliyor. Ölen eş ve anne-baba maaşıyla ödemeler yükseliyor.

26.09.2017-17:28 - (Son Güncelleme: 26.09.2017-17:17)

Emekli vatandaş ister SSK'ya, ister Bağ- Kur'a, ister Emekli Sandığı'na bağlı olsun, ölen eşinden dul aylığı yani ikinci bir maaş alabiliyor. Lakin verilecek maaş tutarı değişiyor. Misal; SSK emeklisi bir bayan, ölen eşi SSK veya Bağ- Kur'lu ise maaşın yüzde 50'sini, Emekli Sandığı'na tabi ise maaşın yüzde 75'ini kendisi için alabilir. Ölen eşinden dolayı dul aylığı verilirken, SSK'lıbir şekilde bir yerde çalışan kadın, eğer babası memur emeklisiyken veya Emekli Sandığı'na bağlı çalışırken ölürse hem dul aylığını hem de babasından yetim aylığını alabilir.

Diğer yandan, SSK'lı kadın çalıştığı yerden de maaşını alıyor. Yine hem emekli hem de çalışan kadın, ölen eşinden de aylık alarak 3 maaş birden alabiliyor. Kısmen eş ya da anne-babanın aylıkları arasında tercih yapabiliyor. 2 ya da 3 maaş alabilen emekli, söz konusu durumdan faydalanmak için Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurması gerekiyor.

SGK MÜJDEYİ VERDİ

Sosyal Güvenlik Kurumuna borç yaparak 7020 sayılı kanun doğrultusunda peşin ödemeyi kabul eden vatandaşlar için 05.09.2017 olan son ödeme tarihi 02.10.2017 tarihine kadar uzatıldı.

SGK Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, söz konusu mesele ile ilgili yaptığı açıklamada, SGK borçlarını 7020 sayılı yasa doğrultusunda peşin ödemeyi tercih eden vatandaşların bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal