Fransa'dan AA'ya Tepki: Kabul Edilemez

Fransa, Anadolu Ajansı'nın Suriye'deki yerlerini açığa çıkardığı için AA'ya tepki göstererek, 'kabul edilemez' dedi.

07.04.2018-14:02 - (Son Güncelleme: 07.04.2018-13:54) Fransa'dan AA'ya Tepki: Kabul Edilemez

Suriye'deki Fransız güvenlik güçlerinin yerini haber yapan Anadolu Ajansı'na Paris'ten tepki geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a başkanlık yarışında danışmanlık görevi üstlenen askeri analist uzmanı Dominique Trinquand, AA’nın haberi için "Kabul edilemez" dedi.

Anadolu Ajansı’nın (AA) 30 Mart 2018’de Fransız askerlerinin Suriye’nin kuzeyindeki PYD/YPG’nin hakim olduğu alanda 5 askeri üste olduğuna dair grafikli haberi, Paris’te tepki topladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a başkanlık seçimlerinde danışmanlık görevini üstlenen askeri böyle bir hareketin içinde bulunması kabul görülemez şeklinde konuştu.

AA'nın Yayınladığı Harita

Sputnik’e açıklama yapan General Trinquand, Kürtlerin diğerlerinden daha önce DAEŞ’e karşı savaşmaya başladığını hatırlatarak, Türkiye’nin ise bu savaşa oldukça geç katıldığının altını çizdi.

Konuyla ilgili konuşan general, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yeni operasyonların tahmin edilmiyor olmasına rağmen Kürtlerin arkasında olacağını net olarak ifade etti. General, ‘Her ne olursa olsun, bölgeye özel kuvvetlerin yayılması planlanıyor, söz konusu birliklerin yeri ve eylemleriyse hiçbir zaman açığa çıkarılmıyor.’ şeklinde konuştu.

Öte yandan, AA, Temmuz 2017 yılında da ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki askeri yerlere ilişkin detayları haber yapınca ABD ile de benzer bir tartışma yaşanmıştı. ABD öderliğindeki uluslararası DAEŞ’le mücadele koalisyonu AA’ya, ‘düşmana hassas taktiksel bilgiler sağlandı’’ diye tepki göstermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal