Afganistan'dan Skandal Saldırı!

Afganistan Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz gün Afganistan'ın Kunduz bölgesinde bir eğitim kurumunun mezuniyet törenini hedef aldı. Taliban liderlerinin de bulunduğu etkinlikte birçoğu sivil olan 100 kişi hayatını kaybetti, 50'den fazla kişi de yaralandı.

03.04.2018-11:21 - (Son Güncelleme: 03.04.2018-11:16) Afganistan'dan Skandal Saldırı!

Daşti Arçi Kaymakamı Nasruddin Sadi, Hava Kuvvetlerinin uçağı, bölgede bulunan medreseye bombalı saldırı gerçekleştirdi. İçlerinde pek çok sivilin de oluğu 100 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gerçekleştirilen saldırıda 50 kişinin yaralandığını açıklayan Sadi, ölü sayısının yükselmesinden korktuklarını ifade etti. Sadi, hain saldırının medresede hafızlığı tamamlayanlar için düzenlenen mezuniyet töreni esnasında yapıldığını belirtti.

Törende Taliban örgütü liderlerinin de olduğunu belirten Sadi, hayatını kaybedenlerin içlerinde örgütün ileri gelen kişilerinin de yer aldığını açıkladı.

Saldırıya şahit olanlardan Hacı Nabi, 500 kişinin yer aldığı mezuniyet töreni sırasında gerçekleştirilen saldırıda ortalama olarak 50 sivilin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal