Reis-i Cumhur Müjdeyi Verdi, Vatandaşın Yüzü Güldü

Çiftçiye sağlanacak olan mazot desteği vatandaşın da yüzünü güldürecek. Düşen maliyetlerin raflara yansıyacağını aktaran sektör temsilcileri, “Aracı maliyeti de düşerse fiyatlar yüzde 20 azalır” dedi

22.02.2018-11:35 - (Son Güncelleme: 22.02.2018-11:11) Reis-i Cumhur Müjdeyi Verdi, Vatandaşın Yüzü Güldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün Külliye'de yapılan Çiftçiler Buluşması'nda açıkladığı teşvik ve destekler sektörde doping etkisi yaptı. Çiftçinin en büyük girdi maliyetlerinden olan mazota verilecek devlet desteğiyle tarım ürünlerinde maliyetlerin düşmesi vatandaşın da yüzünü güldürdü. "Üretimde maliyet düşerse çiftçi bunu ürüne yansıtacak" diyen tarım sektörünün önde gelen isimleri, aracı maliyetlerinin olmaması halinde raflarda yüzde 25'ye varan oranlarda indirim olacağını kaydetti. Besicilere verilmesi planlanan 300 koyun projesiyle, önümüzdeki iki senede et ithalatının önüne geçileceğini ifade eden sektör oyuncuları, et fiyatlarının yüzde 10 oranında düşeceğini ifade etti.

KÖYSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Teşvik paketini 'Köysel dönüşüm' olarak ifade eden Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı Hüseyin Demirtaş, üretimde en büyük girdi maliyetinin mazottan kaynaklandığını söyleyerek, desteğin tam sağlanması halinde fiyatların ortalama yüzde 20 gerileyeceğini kaydetti. Raflardaki fiyatın çiftçiden kaynaklanmadığını belirten Demirtaş, aracı maliyetlerinin düşmesi halinde bu indirimin raflara yansıyacağını söyledi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar da, mazot desteğinden sadece Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olanların yararlandığını söyleyerek, "9 milyon hektar tarımsal alan bu kapsama girmiyor. Bu konuda da bir çalışma yapılacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların da bu indirimlerinden yararlanacağını belirten sektör oyuncuları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bu teşvik paketinin sektörde olumlu etkilerinin olacağını belirttiler. Türkiye çiftçisi için çok olumlu ve başarılı bir proje olduğuna inandıklarını sözlerine eklediler.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal