PTT'ye 5 Bin Yeni Personel Alınacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT’ye 2017 senesi içinde 5 bin personel alınacağını duyurdu.

16.09.2017-12:50 - (Son Güncelleme: 16.09.2017-14:28)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Şuana kadar Türkiye genelinde bin 750 personelin istihdamı için başvurular alınmış, sözlü sınavlar tamamlanmıştır. İstanbul'a yönelik olarak ise, 500 personel istihdamı için mülakat işlemi sonuçlandırılmış olup, atama süreci devam etmektedir diye konuştu.

Öte yandan Fakıbaba, fındık üreticisine 40 milyon lira para ödemesi yapılacağını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yaptığı açıklamada, ‘TMO olarak, fındık üreticisinin elinde bulundurduğu bütün fındığı alacağız. İlerleyen günlerde de fındık üreticisine 40 milyon lira para ödemesinde bulunacağız’ ifadelerini kullandı.

FINDIK ALIMLARINA YÖNELİK AÇIKLAMA

Fakıbaba geçtiğimiz ay söz konu fındık alımları ile ilgili yaptığı açıklamada, kurumun Giresun kalite fındığı 10.50 TL/Kg , Levant kalite fındığı 10 TL/Kg fiyattan alım yapacağını söylemişti.

Fakıbaba, ‘Üreticilerimizin zararını engellemek için başlangıçta yapılan alım koşullarındaki çürük oranı % 3 ten % 4 e, çatlak oranı % 2 den % 5 e yükselmiştir.

FINDIK FİYATLARI AÇIKLANMIŞTI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, geçen haftalarda yaptığı açıklamada ‘2017 senesi fındık için de çiftçilerimi mağdur etmemek için ve fındıkta ücret istikrarı sağlanması için Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) aracılığıyla fındık alımı kararı verdik. 2017 ürünü Giresun kalite fındık için 10,5 lira, Levant kalite fındık için 10 lira fiyatla fındık alımına TMO önümüzdeki pazartesinden itibaren başlayacak.’ İfadelerini kullanmıştı.

FAKIBABA'DAN SERT TEPKİ

Fakıbaba, usulsüz ve sahte faturayla destek alanlar hakkında, 'Tapu sahibi İstanbulda başka bir işle meşgul. Ancak ben gübre, mazot primlerini tapu sahibine veriyorum. Halbuki tarlayı işleten farklı bir kişi, bundan niye vazgeçildi. Benden önce yolsuzluklar varmış ve usulsüz faturalar ile destekleme alanlar olmuş. Bu geçmişte kaldıartık. Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın, göreyim bakayım.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal