Otogaza Büyük İndirim!

Otogaz fiyatlarına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 16 kuruş indirim geldi.

01.02.2018-21:03 - (Son Güncelleme: 01.02.2018-21:00) Otogaza Büyük İndirim!

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası’ndan (PÜİS) yapılan açıklamada, bugün otogaz fiyatlarına rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı geceyarısından itibaren geçerli olmak üzere 16 kuruş indirim geldi. İndirimin ardından otogazın litre fiyatı ortalama İstanbul’da 3,40’dan 3,24 liraya, Ankara ve İzmir’de 3,39’den 3,23 liraya düşecek.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor.

Öte yandan araç satışlarında ödenen paralarda da indirme gidildi.

Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik ile tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirlerinin noterler tarafından yapılması hükme bağlandı. Daha önce 615 noktada yapılan tescil işlemleri, artık 2 bin noter tarafından gerçekleştirilecek. İlgili kurumlar arasında yapılan protokolün ardından vatandaşlar, 117 lira olan trafik belgesi ile 14,50 lira olan kargo ücretini ödemeyecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu yeni uygulamayla vatandaşlarımız açısından hem motorlu trafik belgesi masrafı hem de posta masrafından ve zamandan tasarruf sağlanmış olacak. Yani 117+14,5 lira toplam 131,5 liralık bir tutar, vatandaşımızın cebinde kalmış olacak. Bu işlem 15 liraya gerçekleştirilecek." dedi.

Araç sicil ve tescil işlemleri, ilgili yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bugünden itibaren noterlere devredildi.

2 BİN NOTER TARAFINDAN YAPILACAK

Buna göre, vatandaşların araç ruhsatlarını almaları, önceki uygulamaya göre daha kolay, hızlı ve ekonomik olacak. Daha önce 615 noktada yapılan tescil işlemleri, artık 2 bin noter tarafından gerçekleştirilecek.

15 LİRAYA İNDİ

Araçların satış belgeleri, kargoyla gelmesi beklenmeden noterlerden anında teslim alınacak. İlgili kurumlar arasında yapılan protokolün ardından vatandaşlar, 117 lira olan trafik belgesi ile 14,50 lira olan kargo ücretini ödemeyecek.

Trafik sicil ve tescil işlemlerinde görevli 3 bine yakın polis asli işlerine dönerek trafik kontrol ve uygulamalarında görevlendirilecek.


"131,5 LİRA VATANDAŞIMIZIN CEBİNDE KALACAK"

Soylu, getirilen düzenlemeyle daha önce trafik tescil birimlerinde yapılmakta olan yeni kayıt araç tescili, belge yenileme, plaka değişikliği işlemleri, araç üzerinde yapılan teknik değişikliklere dair tadilatlar, kurumlardan gelen hak mahrumiyeti ekleme ve çıkarma işlemleri gibi hizmetlerin artık noterliklerce yapılacağını bildirdi.

Yeni araç tescil belgesinin araç sahibine satış veya tescil işlemi noterde gerçekleştiği anda noter tarafından anında verileceğini vurgulayan Soylu, "Bu yeni uygulamayla vatandaşlarımız açısından hem motorlu trafik belgesi masrafı hem de posta masrafından ve zamandan tasarruf sağlanmış olacak. Yani 117 artı 14,5 lira toplam 131,5 liralık bir tutar, vatandaşımızın cebinde kalmış olacak. Bu işlem 15 liraya gerçekleştirilecek." ifadesini kullandı.

Kamu tarafından bakılırsa, Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin de önemli bir iş gücü kazancı ortaya çıkmış olacağını ve hali hazırda bin 727 personelin bu konuda görev yaptığına işaret eden Soylu, düzenlemeyle bu personelin yaklaşık yüzde 80'inin trafik denetleme birimlerine aktarılacağını anlattı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal