2022 Öğretmen Maaşlarına Ne Kadar Zam Yapılacak?

Açıklanan enflasyon oranlarının ardından memur ve emekli maaşlarına gelecek zam oranları da netleşmeye başladı. Öğretmen maaşları da belli olan yeni bilgiler arasında yer alıyor. Peki, öğretmen maaşları ne kadar oldu?

30.01.2018-21:49 - (Son Güncelleme: 04.01.2022-10:06)

Asgari ücrette yapılan yüzde 50 oranındaki zam sonucu memurlarda da beklenti oldukça yükseldi. Lakin memur maaşları ile asgari ücret maaşlarına  yapılan zamlar arasında hem mantıken hem de pratikte büyük farklılıklar mevcut. Bu sebeple aynı oranda bir zam görülmedi ancak enflasyon oranına göre öğretmen maaşlarında da ciddi bir artış söz konusu. Net maaşlar, kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. İşte detaylar...

MEMUR ZAMLARI NE KADAR OLACAK?

TÜİK, her ay geçtiğimiz ayın enflasyon oranını açıklamaktadır. Memur maaşları TÜİK'in 6 aylık enflasyon rakamlarını belirlemektedir. Bugün açıklanan verilere göre enflasyon aralıkta yüzde 13,58 artarken yıllık bazda yüzde 36,08 oldu. Bu da emekli ve memur maaşlarının ne kadar olacağını ortalama olarak belirledi. Buna göre %27.48 oranında zam uygulanacaktı. Kabine ardından %5 oranındaki enflasyon zammının 7'ye çıkarılmasına ve zammın %30 olarak uygulanılmasına karar verildi. Buna göre;

1 / 4 derecede öğretmen maaşı 6.553 liradan 8.668 liraya çıktı.

Bununla birlikte usta öğretici maaşları (11/1) 4.420 liradan 6.150 liraya, araştırma görevlisi maaşları (8/1) 7.093 liradan 10.809 liraya yükseldi.


MEMUR EK ZAM NEDİR?

Memurlar için iki farklı zam türü bulunmaktadır. Biri, sözleşmede belirtilen yüzde 5'lik zam oranının arttırılması ve enflasyon farkının yansıtılmasıdır. Diğeri seyyanen zamdır. Seyyanen zam, oran değil direkt olarak fiyat zammıdır.

3600 EK GÖSTERGE ÖĞRETMEN MAAŞLARINI ETKİLİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak bir Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık, meclis sürecinin ardından yürürlüğe girecek bu kanunla mevcut hakları korunan öğretmenlerimize ilave mali ve sosyal haklar da sağlıyoruz. Artık yürüttükleri görevi bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak öğretmenlerimize 3600 ek gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız tüm hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na ekli I ve II sayılı cetvelde Devlet memurlarının hizmet sınıflarına göre mali haklar açısından farklı ek gösterge rakamları belirlenmiştir. Öğretmenlerin yeni değişiklik sayesinde ek göstergelerinin 3600'e çıkması beklenmektedir. Ek göstergenin yükseltilmesi, görev ücreti ve emekli maaşı için önem arz etmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal