Ocak Ayında Çalışan Çalışmayan Herkesin Maaşı Değişiyor!

Ocak ayında emeklilerle birlikte emekli olmayan vatandaşlarda maaşlarında zam alabilecekler.

19.09.2017-12:18 - (Son Güncelleme: 23.09.2017-17:50)

Ocak ayında emeklilerle birlikte emekli olmayan vatandaşlarda maaşlarında zam alabilecekler. Yeni yıl ile birlikte çalışan yada çalışmayan bütün vatandaşların gelirinde artış yaşanacak. Maaşlardaki yeni düzenlemeler kısmen belli olurken belli olmayanlar içinde bazı ipuçları geldi.

Ortalama 11.5 milyon emeklinin maaşlarında artış olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2017 yılının ikinci yarısında yapılan enflasyon miktarı kadar zam alabilecek. Bu zam miktarı, Merkez Bankası tarafından yapılan belirlemelere göre yüzde 2.65, son beklenti anketine göre yüzde 3.61, 2017 enflasyonunun Ağustos ayındaki gibi senelik yüzde 10.68 olması durumunda yüzde 4.52 düzeyinde olacak. Söz konusu oranların kesinleşmesi 3 Ocak’ta belli olacak. Memur emeklilerinin maaşlarında da yüzde 4 oranında zam uygulamasına gidilecek. Bundan başka enflasyon farkı ihtimalide mevcut.

Diğer taraftan hem SSK hem Bağ-Kur hem de memur emeklisi olan vatandaşlara diğer bir zam da vergi iadesinden gelecek. Maaşlarda zam uygulamasına gidileceği için, her ay verilen maaşın yüzde 4'ü seviyesindeki ek ödemelerde yükselecek.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ YATIRILMAYA BAŞLANDI

Emekli memurlar için ek ikramiye ödemeleri sürdürülürken daha başvurmayan vatandaşlar içinde zaman giderek azalıyor. 30 seneden fazla çalışmış olmasına rağmen 30 sene üzerinden emekliliği gerçekleştirilen 450 bin memura yapılan düzenleme sayesinde ek ikramiyeler verilmeye başlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal