LPG'ye Zam Geliyor!

LPG fiyatlarına zam geliyor. 5 kuruşluk artış bu gece yarısından itibaren geçerli olacak

22.11.2017-15:12 - (Son Güncelleme: 22.11.2017-15:05)

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan (PÜİS) yapılan açıklamada, "23 Kasım 2017 tarihinden geçerli olmak üzere LPG'de 5 kuruş artış bekleniyor. Motorinde ise 22-23 Kasım tarihleri arasında fiyat değişikliği beklenmiyor." ifadesi kullanıldı.

AY BAŞINDA ZAM YAPILMIŞTI

LPG fiyatlarına Kasım ayı başında da 7 kuruşluk bir zam yapılmıştı. Zammın ardından İstanbul'da otogaz fiyatları ortalama 3.45 TL seviyelerine yükselecek.

TÜRKİYE'DE KAÇ ADET LPG'Lİ ARAÇ VAR?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2017 yılının Eylül sonu itibarıyla Türkiye'deki araç sayısı, 21 milyon 940 bin 757 oldu. Bu araçların yüzde 54'ünü, otomobiller oluşturdu.

11 milyon 846 bin 85 otomobilin yüzde 38,6'sının LPG'li, yüzde 34,9'unun dizel ve yüzde 26,1'inin benzinli olduğu kaydedildi. TÜİK istatistiklerine göre Türkiye'de 4.5 milyondan fazla LPG'li araç bulunuyor.

Öte yandan benzin fiyatları düşüyor.

Benzinin litre fiyatında bu gece yarısından sonra 7 kuruşluk indirim gerçekleşti. İndirimin ardından Ankara'da ortalama 5,66 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,59 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 5,61 liradan 5,54 liraya, İzmir'de 5,63 liradan 5,56 liraya inecek.Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbestiden dolayı şirketler ve kentlere göre ufak çaplı değişiklikler gösterebilir.

Diğer yandan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası(PÜİS) tarafından internet sitesinde yapılan bildiride, "22 Kasım 2017 tarihinden geçerli olarak benzinin fiyatında 6-8 kuruş indirim olacağının beklendiğini ifade edildi. Motorinde ise bir değişiklik beklenmemektedir." Şeklinde açıklama yapıldı.

PETROL FİYATI DÜŞÜYOR

Petrol fiyatları, ABD'de tekrar düşmeye başlaması beklenen stok verileri öncesi 56 dolar civarında bekleniyor. Ocak vadeli petrol kontratları New York'ta, Pazartesi günü yüzde 0.5 düşmesinden sonra çok değişmedi. ABD'de Çarşamba günü Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) açıklayacağı verilerin, Bloomberg'in anketine bakılırsa, geçtiğimiz hafta 2.25 milyon varil düşmesi ve böylelikle son üç haftanın ilk haftalık düşüşünü gerçekleştirmesi yönünde beklenti var. Birleşik Arap Emirlikleri, OPEC'in piyasada kalan fazlayı gidermek için üretim kısıntılarını uzatması gerektiğini ifade etti.

Petrol Rusya'nın Perol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ülkeleri öncülüğündeki üretim kısıntısı anlaşmasının uzatılma kararının sürelenmesine yönelik şüphe oluşturmasından sonra iki senenin zirvesinden gevşedi. Konu ile ilgili bilgi sahibi kaynaklara bakılırsa, OPEC Çarşamba günü, Citigroup Inc. ve enerji danışmanlarından, gelecek hafta gerçekleşecek zirve öncesi, üretim kısıntılarını uzatıp uzatmama konusundaki kararı öncesi brifing alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal