Kadroya Geçen Taşeronun Alacağı Zam Belli Oldu!

Yüksek miktarda artış beklenen taşeron işçi maaşları ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. İşte taşeron işçileri kadroya geçiş zammı ile ilgili gelişmeler...

10.01.2018-21:26 - (Son Güncelleme: 10.01.2018-21:23)

Taşeron işçiler için kadrolara başvuru süreci başladı. 12 Ocak tarihine kadar devam edecek olan taşerona kadroda binlerce işçi maaşlarının değişip değişmeyeceğini merak ediyor. Peki taşeron işçiler kadroya geçtikten sonra maaşları artacak mı son durum ne?

ARACI FİRMAYA ÖDENEN TUTAR İŞÇİLERE VERİLEBİLİR

Bilindiği üzere aracı firma ile kamu kurumlarında istihdam etmekte olan taşeron işçiler genel olarak asgari ücret ya da asgari ücretin 100 - 200 lira üzerinde maaş almaktaydı. Aracı firmada istihdam eden kişiler için hükümet aracı firmalar yine 500 liraya kadar ek ödemeler yapmaktaydı.

Şimdi taşeron işçiler 4/D kapsamında kamuya geçtiklerinde aracı firmalara gerek kalmayacak ve bu firmalara hükümet her hangi bir para ödemesi yapmayacak. Elde edilen ücretin bir bölümü işçilerin maaşına zam olarak yansıtılabilir. Tabi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu maaşların ve mesleklerin aynı şekilde devam edeceğini haftalar öncesinden duyurmuştu. Ancak bu konu hakkında taslak çalışmaları ve görüşmeleri halen yapılıyor. Maaşların artıp, azalacağı yönünde kesin bir duyuru yapılırsa sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Öte yandan belediyelerde çalışan taşeron işçilere de müjde verildi.

2018 senesi itibariyle belediyede görev yapan taşeron işçilerine kadro verilecek mi? sorucu akılları kurcalıyor. Söz konusu soruya yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan herkesin yüzünü güldürecek haberi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün kapsamlı bir şekilde taşerona kadro açıklandı. Birçok vatandaş merakla belediyede çalışan taşeron işçilerin de kadroya geçip geçemeyeceğini merak etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada belediye işçilerinin de kadroya geçeceğini haber verdi. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da kadro detaylarını verdi.

Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada belediyede çalışan taşeron işçilerin de kadroya geçeceğini bildirdi. Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Sarıeroğlu, "Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için de yeni bir düzenleme yaptık, bu kardeşlerimiz, il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler" dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal