İthalatta Yeni Dönem!

Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak ithalat, Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanacak izin belgesi ile gerçekleştirilecek.

16.02.2018-12:28 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-12:26) İthalatta Yeni Dönem!

Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenecek ve 1 Mart'ta yürürlüğe girecek Kamu Kurum ve Kuruluşları Tarafından Yapılacak İthalatta Alınacak İzin Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu tebliğegöre, tebliğ kapsamında kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerçekleşecek ithalat, Ekonomi Bakanlığı tarafından (İthalat Genel Müdürlüğünce) hazırlanacak izin belgesi ile yapılacak.

İzin belgesi isteklerine yönelik başvuruların değerlendirilebilmesi için izin belgesi başvuru formu ve belgeler eksiksiz olarak Bakanlığa verilecek.

İzin belgesi başvuruları, kamu kurum ve kuruluşlarının Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresinden Ekonomi Bakanlığı KEP adresine (ekonomi@hs01.kep.tr) yapılacak. İhtiyaç duyulması durumunda ilave bilgi ve belge istenebilecek.

Usulüne uygun başvurular, ithalatın ülke ekonomisi yararına hazırlanması kapsamında, Ekonomi Bakanlığınca ithal eşyanın yerli tedarik koşulları da dikkate alınarak karar verilecek.

İzin belgelerinin geçerlilik süresi 1 sene olacak. Bakanlıkça gerekli görülmesi halinde bu süre 6 ay kadar uzayabilir.

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından "gümrük vergilerinden muafiyet ve istisna" bünyesindeki ithalatta tebliğ hükümleri uygulanmayacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal