Emekliye Müjde! 720 TL Zam Yolda

Türkiye genelinde tüm kamu çalışanları ve memur emeklisi, kendilerini ilgilendiren tolu sözleşme sonuçlarını merakla beklemekte.

11.08.2017-09:39 - (Son Güncelleme: 11.08.2017-11:05)

Türkiye genelinde tüm kamu çalışanları ve memur emeklisi, kendilerini ilgilendiren tolu sözleşme sonuçlarını merakla beklemekte. Konfederasyonların isteklerini değerlendiren Kamu İşveren Heyeti zam ile ilgili kararlarını 14 Ağustos'ta bekleyenlere açıklayacak. Memur-Sen, memurlar ve memur emeklilerini ilgilendiren zam hakkında 3 teklif sunmuşlardı. Bu doğrultuda hükümetten başka bir teklif beklemeyen Memur-Sen, kendi tekliflerine karşı evet denilmesini bekliyor.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, tekliflerinin toplu olarak maaşlara senelik en az yüzde 16.60, 2 senelik yüzde 38.52 zam olduğunu belirtiyor. Eğer Memur-Sen'in sunduğu teklife hükümetten evet yanıtı gelirse, en az memur emeklisi maaşında, 2 senede olacak 4 zamla toplam 720 liralık yükselme söz konusu.

Toplu sözleşme görüşmeleri 21 Ağustos'a kadar sürecek ve memur emeklilerine yönelik 7 teklif de sonuç bulacak. Bu 7 teklif ise şöyle:

Dini bayramlarda bin 915 lira ikramiye verilsin.

Aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar içerisinde kurum farklılığından dolayı maaş farkı olmasın

Kamunun dinlenme yerlerinde yüzde 50 indirim yapılsın.

Muayene ve ilaç ücret farkı ile özel hastanelerde muayene farkı ödenmesin.

Emekli vatandaşlar sendikaya üye olabilsin.

Maaşlar istenildiği takdirde aylık olarak verilsin.

Toplu taşımada ücret verilmesin..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal