Emekliye Müjde! 355 TL Zam Yolda

2000 senesi ve sonrasında emekli olan vatandaşların maaşlarına, intibak için Anayasa'dan evet çıktığı taktirde 355 TL zam uygulanacak.

09.09.2017-17:46 - (Son Güncelleme: 09.09.2017-19:08)

2000 senesi ve sonrasında emekli olan vatandaşlara intibak için ilgililerin kulakları Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak kararda.

EMEKLİYE 355 TL ZAM OLABİLİR

Mahkeme intibak zammına olumlu yaklaşıp ‘evet’ derse, milyonlarca vatandaşın maaşında 355 TL zam yapılacak.
Emekliler bir taraftan Ocak zammını takip ederken, bir taraftan da kulaklar intibak için Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak kararı bekliyor. 2000 senesi ve sonrasında emekli olan vatandaşlara zam kapılarını açacak intibak hakkında alınacak karar birçok vatandaşın merakla beklediği bir konu.

MAAŞLARDA YENİ DÜZENLEMELER YAPILABİLİR

Anayasa Mahkemesi tarafından olası bir intibak kararı gelirse, ülke genelinde pek çok vatandaşın maaşlarında yeni düzenlemelere gidilecek.

Takvim’de yer alan habere bakılırsa, Kamu Denetçiliği Kurumu (ombudsman) tarafından haklı görülen ama idare mahkemesi ve Yargıtay'dan olumsuz cevapla karşılaşan Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı, söz konusu meseleyi Anayasa Mahkemesi'ne iletmişti.

ANAYASADAN KARAR BEKLENİYOR

Anayasa Mahkemesi, ilerleyen zamanlarda Avcı'nın bireysel olarak ilettiği başvurusunu değerlendirmeye alacak. Mahkemeden çıkacak sonucu Avcı başta olmak üzere 2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal