Afyonkarahisar ilinin Dinar ilçesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu emekli olan kimya mühendisliği bitirmiş Mustafa Koca, karaca ağaç ve horoz ibiği kökü ile söğüt kabuğu aynı zamanda aspir ayrıca hindiba ve laden gülü gibi birden çok sebze ya da meyvede turşu imal ediyor. Kimya mühendisi Mustafa Koca, "Şu anlar da 498 değişik turşu imalatında bulunduğunu yapıyorum. Bizim turşular diğer turşulara göre daha güzel ve çok değişik bir farkı var, her bitki ile kendi mayası ile mayalayıp yapmamızdır. Yakın sürede Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuru yapacağım.” dile getirdi.

PROBİYOTİK TURŞU İMAL EDİYOR

Emeklilikten daha sonra Dinar'a gelerek 62 yaşındaki Mustafa Koca, basın mensubuna yaptığı açıklamada, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü mezun olduğunu dile getirdi. Emekliliğinin ardından sağlıklı gıda tüketimi konusunda bir şeyler yapmayı düşündüğünü anlatan Mustafa Koca, "probiyotik turşu" imalat karar verdiğini bildirildi. Probiyotiklerin, vücuda faydalı bakteriler olduğunu belirten Koca, "Tükettiğimiz besinlerin sindiriminde yüzde 70'den daha fazla faydalı bakterilerden yararlanırız. Aldığımız besinlerde probiyotik yoksa vücudumuza yeteri kadar faydası olmaz. İşte bu ciddi canlılıkla probiyotik turşu üretmeye yaptım." söyledi.