Alman Partisinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Övgü!

Almanya Alternatif Partisi Dış Politika Sözcüsü Petr Bystron, Türkiye'nin Rusya ile işbirliğine gitmesini NATO için iyi olduğunu ve teşekkürü hak ettiğini söyledi.

06.04.2018-12:21 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-13:58) Alman Partisinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Övgü!

Parlamentoda ana muhalefet olan sağcı popülist Almanya Alternatif (AfD) partisi, Türkiye ile Rusya arasındaki iyi ilişkiler konusunda ilginç bir değerlendirmede bulundu.

AfD'nin Dış Politika Sözcüsü Petr Bystron, Türkiye ile Rusya arasındaki iyi ilişkilerin AB ya da NATO için bir sorun oluşturmadığını söyleyerek, "Aksine, ABD ve son dönemde İngiltere'nin Rusya ile ilişkilerde tırmandırdığı gerilime son vererek, ilişkilerde normalleşmeye katkı sağlayan her NATO üyesi teşekkür ve takdiri hak ediyor" şeklinde konuştu.

AfD milletvekili Bystron, Türkiye'nin nükleer enerji ve füze savunma sistemleri konusunda Moskova ile işbirliğine gitmesini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD'ye karşı "bağımsızlık" göndermesi olarak değerlendirdi.

TÜRKİYE ASYA VE AVRUPA ARASINDA BİR KÖPRÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yürüttüğü politika ile Ankara’nın kendisini Asya ile Avrupa arasında bağlayıcı bir köprü olarak konumlandırdığı geleneksel politikasını yeniden hayata geçirdiğini söyleyen Bystron, "Bu Türkiye hakikatlerine en uygun pozisyon. Çünkü Türkiye'yi Batı'nın değerleriyle yapay bir şekilde uyumlaştırma yönündeki tüm çabalar başarısızlıkla sonuçlandı. Türkiye coğrafi olarak da, tarihsel olarak da, kültürel olarak da Avrupa'ya ait değil" şeklinde ifadelerde bulundu. AfD'li siyasetçi, Ankara’da iktidarın iç politikada attığı adımların, ülkeyi Avrupa'nın değerlerinden uzaklaştırdığını belirterek bu nedenle AB'nin Türkiye ile üyelik müzakere sürecini durdurması gerektiğini ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal