Binlerce Kişi Memur Olacak

Birçok kamu kurumu ve kamu kuruluşları çerçevesinde yaşanan çalışan eksikliğini gidermek için memur personel alımları devam ediyor.

16.01.2018-14:10 - (Son Güncelleme: 16.01.2018-14:02)

Bazı kurumlar KPSS şartı istemiyor. 2018 senesinin başlaması ile yeni ilanlar yayımlanıyor ve binlerce vatandaş kamuda yerini almaya hazırlanıyor. Geride bıraktığımız sene de memur personel alımları yapıldı ve artık 2018 memur alımı için duyurular başladı. Vatandaşlar yeni yılda da iş sahibi olabilecek. Memur alımları 2018 senesi içerisinde de devam edecek.

Başbakan Binali Yıldırım, 36 bin sağlık personeli, 20 bin öğretmen, Adalet Bakanlığına 15 bin personel, 9 bin 500 diyanet ve diğer kamu personelleri dahil 110 bin personel alınacağını ifade etmişti. Kamuya alımlar her ne kadar KPSS ile olsa da bazı kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı istemiyor.

MEMUR OLMAK İÇİN NE YAPMALI?

Adaylardan 2018 senesinde de, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, sağlık açısından görevini Türkiye'nin her yerinde yapmasına engel durum olmamak, yapılacak güvenlik soruşturmasında ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç almak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi aşağıdaki nitelikler aranıyor.

MEMURLUK İÇİN KPSS ŞART

Bir çok kurum adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) şartı istemekte ve kamuya dahil olmak isteyen adaylar bu yönde her sene KPSS ye girmektedir. Lise mezunu olan adaylar KPSSP94, Önlisans mezunu olan adaylar KPSS P93 ve Lisans mezunu olan adaylar ise KPSS P3 puan türünden veya eğitimine göre çeşitli puan türlerinden KPSS ye girerek puan almakta ve adayların bu Puan durumlarına göre kadro giriş işlemleri belirlenmektedir.

KPSS ARAMAYAN KURUMLAR

Kamuya alımlar KPSS şartı ile olsa da bazı kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı istemiyor. Bunun yerine diğer nitelikler sonucunda alım gerçekleştiriyor. Mesela birçok askeri personel alımlarından, TÜBİTAK, Bazı üniversiteler, Bakanlıklar ve bazı belediyeler adaylardan KPSS şartına bakmıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal