Benzine Yüzde 80 Zam Geliyor!

Suudi Arabistan, harcamaları ve petrol bağımlılığını azaltmak için sürdürdüğü program çerçevesinde kasımda benzin ve jet yakıtı fiyatını yükseltecek.

19.09.2017-10:56 - (Son Güncelleme: 23.09.2017-21:00)

Petrol fiyatlarındaki azalma, Körfez'deki zengin ülkelerde 'benzinin su fiyatına olma' efsanesini de bitirecek. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, harcamaları ve petrol bağımlılığını düşürmek için sürdürdüğü program çerçevesinde kasımda benzin ve jet yakıtı fiyatını yükseltecek..

Hedeflere göre, benzin fiyatı 0.75 riyalden 1.35 riyale (0.36 sent) yükselecek. Yaklaşık yüzde 80 yükseliş olacak. Fiyatın 2018-2021 seneleri arasında kademeli bir yükseliş trendine girileceğinden bahsedeliyor.

Ekonomiyi tekrardan yapılandırma çerçevesinde programda kamu kurumlarında özelleştirme ile dünyanın en büyük petrol şirketi Aramco'nun halka arzı söz konusu. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) petrol fiyatlarındaki indirime rağmen ilk önlem almak zorunda kalan ülke oldu. BAE ulaştırma alanında verdiği teşvikleri azalttı.

YILBAŞINDA VERGİLER GELİYOR

Suudi Arabistan, ekonomiyi yeniden dönüştürme projesi çerçevesinde yüzlerce kilometre uzunluğundaki el değmemiş Kızıldeniz sahil şeridini de turizme açmayı amaçlıyor. Mega Kızıldeniz Turizm Projesi'yle Dubai benzeri uluslararası standartlarda kanunların işlediği küresel bir turizm bölgesi inşa yapacak. Kızıldeniz projesi, Umul ve Al Wajh kentleri arasında 34 bin kilometrekarelik bir alanı kapsaması beklendiği duyuruldu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal