Bankalara Bu Parayı Sakın Ödemeyin

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yaptığı bir açıklamada, banka müşterilerine sundukları Bireysel Müşteri Hakem Heyeti hizmetinin hiçbir ödeme karşılığı olmadığını bildirdi.

04.12.2017-15:20 - (Son Güncelleme: 04.12.2017-15:07)

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamada, birliğin banka müşterilerine sunduğu Bireysel Müşteri Hakem Heyeti hizmetinin isminin, kötü amaçlı kişiler tarafından dolandırıcılık girişimlerinde kullanılabildiği bildirildi. Birliğin, kar amacı taşımayan bir meslek örgütü olduğu ifade edilen açıklama şu şekilde:

"Bireysel Müşteri Hakem Heyeti hizmeti tamamen ücretsizdir. Başvuruda kullanılan form veya değerlendirme için herhangi bir ücret talep edilmez. TBB'den gönderildiği ifade edilen başvuru formu, dilekçe örneği gibi belgeler karşılığında hiç bir ödeme yapılmamalıdır. Bu hizmetimize aracılık eden bir şirket, kurum veya herhangi bir kuruluş bulunmamaktadır. Heyetlerimize başvurusu olmadığı halde masraf iadesi, geri ödeme gibi yapılabileceğini vaad eden kişilere asla itibar edilmemelidir. Dolandırıcılık olayına yakalanmamak için kişisel bilgilerin paylaşılmamasını önemle hatırlatırız."

Açıklamada, buna benzer girişimlerle karşılaşanların en hızlı şekilde savcılık ve emniyet müdürlüklerine başvurması gerektiği ifade edilerek, olası dolandırıcılık girişimlerine karşı kamuoyu uyarıldı.

ENFLASYON AÇIKLANDI

Diğer yandan, Tüketici fiyat endeksi aylık %1,49, yıllık ,98 arttı. Foreks'in anketinde TÜFE'nin aylık yüzde 1,17, yıllık yüzde 12,62 olarak gerçekleşmesi göre, TÜFE’de (2003=100) 2017 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %1,49, bir önceki yılın Aralık ayına göre ,16, bir önceki yılın aynı ayına göre ,98 ve on iki aylık ortalamalara göre ,87 artış gerçekleşti. Ana harcama grupları itibariyle 2017 yılı Kasım ayında endekste yer alan gruplardan, gıda ve alkolsüz içeceklerde %2,11, ulaştırmada %2,01, çeşitli mal ve hizmetlerde %1,84 ve konutta %1,25 artış gerçekleşti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal