Bakanlıktan Son Dakika ÖTV Açıklaması!

Maliye Bakanlığından, elektrik motorlu otomobillerin özel tüketim vergisine (ÖTV) bir kuruş dahi zam uygulanmayacağı ifade edildi.

20.02.2018-12:23 - (Son Güncelleme: 22.02.2018-09:55) Bakanlıktan Son Dakika ÖTV Açıklaması!

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede "MTV'nin dışında 'Torba'dan 10 katın üzerinde ÖTV artışı çıktı", "Elektrikli otoya süper ÖTV zammı" başlıklarıyla bir haber yapıldığı belirtilerek, söz konusu haberin kamuoyunda yanlış anlaşılmaya neden olmaması için bilgilendirme yapılmasının zaruri görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, "Öncelikle bu yanlış haber eğer yaptığımız açıklamaları takip etmemekten kaynaklanmış ise haber takibi açısından üzücüdür. Eğer açıklamalarımız bilinerek yapılmış ise maksatlı olduğu görüşündeyiz. Daha önce de yaptığı birçok haber ve yorumda araçların vergilendirilmesine yönelik yanlışlıklarına şahit olduğumuz bu tür bir gazeteciliği üzülerek izlediğimizi de söylemek isteriz." ifadeleri kullanıldı.

Elektrik motorlu otomobillerin ÖTV'sine zam yapılmayacağının altı çizilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Konuya yönelik gerek Bakanlık tarafından 2 Şubat 2018 tarihinde yapılan basın açıklamasında gerekse de Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki yasa görüşmeleri esnasında, önerilen düzenlemeyle kesin bir şekilde vergi artışı yapılmadığı, düzenlemenin ÖTV Kanunu'na ekli listelerde bulunan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu Numaraları ile Türk Gümrük Tarife Cetveli'nde belirlenen Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu Numaraları'nın uyumlulaştırılmasından ibaret olduğu ifade edilmiştir. Söz konusu açıklamalarda ayrıca, halihazırda uygulanmakta olan oranların aynen korunmasını teminen bu kanun tasarısının yasalaşıp yayımlandığı gün Bakanlar Kurulu kararı çıkarılacağı ve ÖTV'ye tabi söz konusu mallarda herhangi bir vergi artışı olmayacağı ,fade edilmiştir. Netice olarak, elektrik motorlu otomobillerin ÖTV'sinde 1 kuruş dahi zam uygulanmayacakır."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal