Atatürk Havalimanı Kapatılacak mı?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

11.02.2017-13:19 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Atatürk Havalimanı Kapatılacak mı?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Funda Ocak, diğer metropollerde olduğu gibi İstanbul’da da yedek hava limanı olması gerektiğini belirterek Atatürk Havalimanında müstakil kargo, genel havacılık, uçuş eğitim merkezleri ve bakım onarım merkezleriyle ilgili bir bölümlerin kalacağını açıkladı

Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Ocak, olumsuz hava koşullarından dolayı Tüm Türkiye’de Aralık ve Ocak ayları içerisinde toplam 3,5 milyon liralık bir harcama yaptıklarını aktararak, 432 adet personelinin bununla ilgili çalıştığını, 250 civarında aktif araçlarının da karla mücadelede yer aldığını ifade etti.

ADINDAN SÖZ ETTİRECEK

Funda Ocak, dünyanın farklı bölgelerindeki havalimanlarıyla birikimlerini paylaşmak istediklerini söyleyerek, DHMİ yurt içinde elde ettiği birikimleri küresel pazarda da kullanmak için planlama yaptıklarını bunun için yasal alt yapı da oluşturduklarını açıkladı. Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya pazarlarına açılmak için araştırmalar yaptıklarını, Devlet Hava Meydanlarını bir marka olarak uluslararası arenada adından söz ettirecekleri konuma getireceklerini vurguladı.

Atatürk Havalimanının kapatılıp kapatılmayacağı ile ilgili de konuşan Funda Ocak, diğer metropollerde olduğu gibi İstanbul’da da yedek hava limanı olması gerektiğini belirterek Atatürk Havalimanında müstakil kargo, genel havacılık, uçuş eğitim merkezleri ve bakım onarım merkezleriyle ilgili bölümlerin kalacağını ifade etti.

Türkiye’de son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle güvenlik önlemlerine ciddi bir şekilde arttırıldığını söyleyen DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, son 5 yıl içinde DHMİ’nin güvenlik önlemlerine yönelik 675 milyon TL güvenlik harcaması yaptıklarını açıkladı.

 

Kaynak: Ekonomi7.com

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal