Asker Aileleri İçin 550 Lira Maaş!

Askere giden vatandaşların, maddi açıdan sıkıntı çeken ailelerine devlet maaş veriyor. İşte asker ailesine maaş ödemesi yardımı için gerekli olan her şey…

18.01.2018-13:58 - (Son Güncelleme: 18.01.2018-13:54) Asker Aileleri İçin 550 Lira Maaş!

Askere giden vatandaşların, maddi açıdan sıkıntı çeken ailelerine devlet maaş veriyor. İşte asker ailesine maaş ödemesi yardımı için gerekli olanlar...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, asker ailelerine maddi yardım sağlarken, ailenin 18 yaşından küçük çocuklarına da burs imkanı sunuyor.

ASKER AİLESİNE MAAŞ NASIL ALINIR?

Aile Bakanlığı, maddi durumu sıkıntılı olan, yardıma muhtaç durumda olan er ve erbaş ailelerine maaş veriyor. Bakanlık, er ve erbaş aileleri için aylık 275 lira olmak üzere 2 aylık periyotlarla 550 liralık yardım veriyor. Babası askerde olan çocukların harçlıklarını da Bakanlık üsleniyor. 18 yaşından küçük çocuklara burs imkanı sunuyor. Program kapsamındaki hak sahiplerine aylık 100 lira ödeme sağlanıyor.

ASKER YARDIMI ALMANIN ŞARTLARI

Askere giden vatandaş evliyse ve eşinin sosyal güvencesi yoksa Vakıf Mütevelli Heyetinin[ muhtaçlık kararı vermesi şartıyla askerin eşi programdan yararlanabiliyor. Askere giden kişi bekarsa ve anne-babasının sosyal güvencesi de yoksa Vakıf Mütevelli Heyetinin muhtaçlık kararı alması kaydıyla askerin annesi programdan faydalanıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal