Altında Son Durum Ne Oldu?

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Bugün altının gram fiyatı 161,5 lira seviyesinde dengelenirken, en çok merak edilen çeyrek altın fiyatı ise 265 lira oldu. İşte 1 Aralık 2017 altın fiyatlarında son durum...

01.12.2017-19:32 - (Son Güncelleme: 01.12.2017-22:56)

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU?

Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatı 265, Cumhuriyet altını 1.080 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında güne alış ağırlıklı bir seyirle başlayan altının ons fiyatı şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,07 değer kazancıyla 1.275,8 dolardan alıcı buluyor.

İŞTE ALTIN FİYATLARI!

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 2,40’ın üzerine çıkmasının altının ons fiyatının 1.274 dolar seviyesine gerilemesine neden olduğunu ifade etti.

Altının ons fiyatının bugün alıcılı seyirle 1.275 dolar seviyesinden açılış yaptığını belirten Memiş, teknik açıdan ons altında 1.270 doların destek, 1.280 doların ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Memiş altının gramı içinse dolar kurunu takip etmeye devam edeceklerini belirterek, teknik açıdan altının gram fiyatında bugün 160-162 lira arasında işlemler geçekleşmesini beklediklerini söyledi.

DOLAR KAÇ LİRA OLDU?

Bugün Avrupa ve ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ISM imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini belirten Memiş, ABD vergi reformuna ilişkin gelişmelerin de piyasaların gündeminde olduğunu dile getirdi.

"TL'NİN DEĞER KAYBETMESİ ALTININ GRAM FİYATINI YÜKSELTTİ"


Reel Kapital Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan da son dönemde gram altın fiyatındaki performansı değerlendirmek için hem ons altın hem de dolar/TL'deki trendi iyi analiz etmek gerektiğini söyledi.

Erkan, ons altın fiyatında gerek jeopolitik gerekse mali ve parasal politika belirsizlikleri çerçevesinde dolar ve faizlerde görülen gerilemelerin etkili olduğunu belirterek, "ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yeniden yüzde 2,30'lu seviyelere çekildiği ortamda, zaman zaman Kuzey Kore, Avrupa'daki merkezi hükümetlerin zayıflaması, ABD vergi reformu belirsizliği, Washington'dan yükselen politik riskler gibi etmenler etkili oldu." dedi.

TL'nin değer kaybettiği bu ortamda, TL bazlı altın fiyatlarının da yükseldiğine dikkati çeken Erkan, altın fiyatlarının artmasının altın talebinin de yüksek kalmasına neden olduğunu, bunun da altının gram fiyatını 160 TL'nin üzerine çıkarttığını söyledi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal