3. Havalimanı Belirlenen Tarihte Açılıyor!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak mega proje için çalışmalar aralıksız sürüyor ve belirlenen açılış tarihine kadar bitirilmesi hedefleniyor.

29.01.2018-18:26 - (Son Güncelleme: 29.01.2018-18:22) 3. Havalimanı Belirlenen Tarihte Açılıyor!

İlk fazı 29 Ekim'de açılacak Üçüncü Havalimanı hakkında açıklamalar yapan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, çalışmaların dünya rekoru hızıyla ilerlediğini belirtti.


BELİRLENEN TARİHTE AÇILACAK

Özdemir, "İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan itibaren İstanbul Üçüncü Havalimanı'nı açmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İnanılmaz bir hızla, bir dünya rekoru hızıyla çalışmaları sona erdirmeye gayret ediyoruz. İnşallah şu anda mani gözükmüyor. 29 Ekim 2018 tarihinde de havalimanımızı açmış olacağız." dedi.

"HAVALİMANINDA ÇALIŞACAK KİŞİLER EĞİTİM ALIYOR"

Ayrıca Özdemir, havalimanını işletecek sistemi kurmaya çalıştıklarını belirterek, "Onunla ilgili personel alımlarını yapmaya başladık, devam ediyoruz ve onları eğitiyoruz. Oradaki elektronik sistemler, bagaj sistemleri, yolcuya yapılacak servisler ve bütün sistemlerle ilgili çalışacak arkadaşlar bir taraftan eğitim alıyorlar. İnşallah açılışa kadar da bu eğitimler devam edecek ve açılış günü de bütün personelimiz hazır olacak." diye konuştu.

Öte yandan 3. Havalimanı'nda önemli bir değişikliğe gidildi.

Yeni plana göre limanı dalgalardan koruyacak olan dalgakıranın boyu 100 metre kadar uzayacak.

Yüzde 73’ü biten 3. Havalimanı’nda inşaat çalışmaları sürerken, ikmal limanı projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değiştirildi. Yeni plana göre Yeni Havalimanı’nı kullanacak uçakların akaryakıt ihtiyacını karşılayacak olan ikmal limanı büyütülecek.

Yapılan plan değişikliğinde limanı dalgalardan koruyacak olan dalgakıranın boyunun, 550 metreden 650 metreye çıkartılmasına karar verildi. 90 milyon yolcuya hizmet sunacak ilk fazı ortalama bir sene sonra, 29 Ekim’de hizmete sunulacak olan Yeni Havalimanı’nı kullanacak uçakların akaryakıt ihtiyacını karşılamak için planlanan ikmal terminalinden ilk etapta uçaklara, günde 12 milyon 500 bin litre yakıt verilmesi planlanıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal