23. ATAK Helikopteri de Mehmetçiğe Verildi!

Savunma Sanayi Müsteşarlığı yerli imkanlar ile yapılan milli helikopterimiz ATAK'ın 23. adetinin de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildiği duyuruldu.

30.06.2017-12:53 - (Son Güncelleme: 30.06.2017-14:11) 23. ATAK Helikopteri de Mehmetçiğe Verildi!

Yeni nesil teknoloji ile yüklenen ATAK helikopteri, yüksek dönüş kabiliyetine ve özgün bir silah teknolojisi ve özelliğine sahip. Hain terör örgütü PKK’lı teröristlere yönelik olarak operasyonlar kapsamında Mehmetçik'e çok önemli ateş desteği sağlamakta. Gelişmiş ve son teknoloji hedef tespit programına sahip olması sayesinde  de teröristleri adeta Mehmetçiğin avı yapıyor.

ATAK SÜREKLİ GELİŞME KAYDEDİYOR

İlk imalatı yapılan ATAK'TAN sonra geliştirmelere ve üzerinde çalışmalara sürekli devam ediliyor. Bu kapsamda 21. ATAK helikopterinin teslimi yapıldığı esnada açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, her programın geliştiğini ve güncellendiğini, ilk teslim edilen T 129 nolu ATAK helikopteri ile 21'incisi birbirinden çok farklı olduğu ifadelerini dile getimişti.

Milli helikopterimiz ATAK; aynı anda 8 adet güdümlü olarak anti tank füzesi MIZRAK’ı, 12 adet güdümlü CİRİT’i, 2 adet STINGER’ı ve 500 adet top mermisi ile görev yaparak Mehmetçiğe büyük katkı sağlıyor.

İki mürettebatlı olan ATAK helikopteri, her biri 1.360 hp kuvvetinde olan 2 adet LHTEC CTS800 4A Turbo shaft motoru bulunmakta. En fazla 288 km - saat hıza ulaşabilen ATAK helikopterinin maksimum kalkış hacimi ise 5 bin kilogram. Menzili ise 556 kilometre.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal