Türkiye'de Bir İlk! Bugün Başlıyor

Türkiye'nin derin sularda petrol ve doğalgaz araması yapacak ilk sondaj gemisi 'Fatih', bugün Alanya 1 kuyusunda arama faaliyetlerine başlıyor.

30.10.2018-13:52 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-13:43) Türkiye'de Bir İlk! Bugün Başlıyor

Türkiye'nin derin sularda petrol ve doğalgaz araması yapacak ilk sondaj gemisi 'Fatih', bugün Alanya 1 kuyusunda arama faaliyetlerine başlıyor. 229 metre boyundaki gemide 210 görevli çalışıyor.

Türkiye'nin ilk ultra derin deniz sondaj gemisi Fatih, bugün akşam vakitlerinde petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını Alanya 1 kuyusunda başlayacak. Antalya'nın 2 mil açığında yer alan Fatih, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yer alacağı programın ardından sondaj faaliyetlerini, Antalya açıklarında Kıbrıs adasının batısında Türkiye'nin Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde gerçekleştirecek. Fatih sondaj gemisi, Türk savaş gemilerinin koruması altında çalışacak.

2011 Güney Kore yapımı Fatih, 6'ncı nesil olarak biliniyor ve en ileri teknolojik donanımlara sahip. Fatih Sondaj Gemisi'nde, yerli-yabancı uzmanlar çalışacak. 229 metre boyunda olan Fatih, 12 bin 200 metre derinlikte çok yüksek basınç altında deniz sondajı gerçekleştirebilme özelliğine sahip ve aktif konumlanma teknolojisiyle donatıldı. 6'ncı jenerasyon sondaj gemisi Fatih'te iki kulede de sondaj yapabilecek ekipmanlar mevcut.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal