Tanzim Satış Çadırlarında Bakliyat Satışı Bugün Başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Tanzim satışta nohut 5,5 liradan, mercimek 4,5 liradan bugün satışa girecek. Pirinci de haftaya kilosu 6 liradan satacağız." dedi.

26.02.2019-09:55 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-12:23) Tanzim Satış Çadırlarında Bakliyat Satışı Bugün Başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Tanzim satışta nohut 5,5 liradan, mercimek 4,5 liradan bugün satışa girecek. Pirinci de haftaya kilosu 6 liradan satacağız." dedi.

Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu olan Bakan Pakdemirli gündem ile alakalı açıklamalar yaptı. Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"BİR HAFTADA NETİCE ALDIK"

Tanzim satışlarla Türkiye genelinde yüzde 40-50 arasında fiyat düşüşü meydana geldi. Hedef hasıl oldu. Bir haftada organize olduk, bir haftada sonuç aldık. Nohut 5,5 lira, mercimek 4,5 liradan bugün satılmaya başlanacak. Pirinci de haftaya kilosu 6 liradan satacağız. Hal yasası için dünyadaki diğer örnekler de araştırılıyor.

"HAL YASASI GELİNCE TÜM SORUNLAR ÇÖZÜLECEK DEĞİL"

Üretimimizi yüzde 50 oranında artırmamız lazım. Üretici ve tüketici birbirine yaklaşacak. Aradaki bu kadar sayıdaki aracıdan kurtulmuş olacağız. Piyasanın yüzde 3'üyle 5'iyle piyasayı bir haftada olması gereken yere taşıdık. Hal Yasası'na süper anlam yüklemeyelim. Hal Yasası gelince bütün problemler çözülecek değil. Ürün ve tüketiciyi yan yana getirecek programlar da yapılması gerek. Zincir mağazaların yüzde 60-70 seviyesinde hakimiyeti var ve hale uğramıyorlar.

"PERAKENDE YASASI DA ÇIKACAK"

Perakende Yasası da çıkacak ve o yasanın da Hal Yasası'yla beraber ele alınması lazım. Üreticimiz üretirken ezilmeyecek. Daha fazla kazanacağı bir sistem koymamız lazım. Buna üreticilerden de destek geliyor. Rahatsız olan bir kesim var fakat toplumu kapsayan kesime bakmak gerek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal