Plastik Poşet Uygulamasının Kapsamı Belli Oldu

Plastik poşetlere getirilen 25 kuruşluk ücretin kapsamı netleşti. Buna göre bazı poşetler ücretsiz verilebilecek.

04.04.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-10:27) Plastik Poşet Uygulamasının Kapsamı Belli Oldu

Alışverişlerde kesilen 25 kuruşluk poşet ücreti gerçekleştirilen düzenlemeyle netleşti. Buna göre ekmek, sebze, meyve, peynir, zeytin, hayvansal gıdaların konulduğu küçük poşetler ile küçük ilaç poşetleri bedava olacak. İnternetten alınan ürüne ise poşet parası konulacak.

HANGİ POŞETLER ÜCRETSİZ?

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un aktardığına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması çalışmalarının verim ve etkinliğinin artırılmasını tesis etmek için düzenlenen, "Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği"nde geride bıraktığımız senenin son günlerinde düzenleme yapılmıştı. Gerçekleştirilen düzenleme ile alışverişte bazı poşetlere ücretlendirme getirilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bedava poşetleri de tespit etti. Bakanlığın ücretsiz çerçeveye aldığı poşetler şu şekilde:

- Ekmek, sebze, meyve, peynir, zeytin, hayvansal gıda gibi açıktaki gıdaların hijyeni için kullanılan küçük poşetler.

- Akvaryumcularda balık konan poşetler ile yumrulu ya da tohumlu bitkilerin satışında kullanılan sapsız poşetler (patates-soğan torbaları vb.) ve kuru temizlemeci poşetleri ile kargo poşetleri ve freeshop poşetleri.

- İlaç poşetlerinde ise inceliğe bakılacak. Eczanelerde çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan bedava olacak.

- Dükkanlar talep ederse tekstil ürünü çok kullanımlık poşetleri bedava verebilecek.

HANGİ POŞETLER ÜCRETLİ?

Tekstil, oyuncak, elektronik, unlu mamüller gibi ürünlerin toptan ya da perakende satıldığı market, bakkal, kantin, pastane, züccaciye, tuhafiye, restoran, kafe, nalburlarda istisnasız olarak poşetler paralı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal