Petrol Piyasasına Yönelik Kış Riski!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rus devlet kanalı Rossiya 24’e verdiği mülakatta, enerji piyasalarındaki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

08.10.2019-14:29 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-14:22)

 

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya medyasında gerçekleştirdiği açıklamada, enerji piyasalarındaki son duruma yönelik değerlendirmeler yaptı.

Küresel petrol piyasalarında “kriz emaresi” olmadığını belirten Novak, “Petrol piyasası şu anda istikrarlı. Ancak kış dönemi için bazı riskler var, durumu yakından takip ediyoruz.” diye açıkladı.

Süresi yıl sonunda bitmesi planlanan Rusya ile Ukrayna arasındaki doğal gaz transit sözleşmesine yönelik konuşan Novak, “Ukrayna ile mevcut sözleşmeyi 1 yıllığına uzatabiliriz. Gerekirse sözleşmedeki bazı şartları da değiştirebiliriz. Bunu teklif etmeye hazırız.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği bilgilendirmede, Ukrayna’nın enerji konusunda Avrupa mevzuatını uygulamaya geçirmeye çalıştığını belirterek, "Eğer bunu yıl bitmeden başarabilirlerse, Avrupa mevzuatı çerçevesinde Ukrayna ile transit sözleşmesini bir yıllığına uzatabiliriz.” diye konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal