Müjde! İkinci Emeklilik Şansı Geliyor

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde 1 Ocak tarihinden itibaren küçük esnafa da olanak sağlanacak. 5-9 çalışanı olan işyerleri Ocak ayında sistem dahiline geçecek. 45 yaş altındaki çalışanlara ikinci emeklilik imkanı verilecek.

15.11.2018-09:38 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-09:34) Müjde! İkinci Emeklilik Şansı Geliyor

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde 1 Ocak tarihinden itibaren küçük esnafa da olanak sağlanacak. 5-9 çalışanı olan işyerleri Ocak ayında sistem dahiline geçecek. 45 yaş altındaki çalışanlara ikinci emeklilik imkanı verilecek. Çalışanlara ikinci emeklilik sağlayacak zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) 2017 yılında başlamıştı. İlk başta çok çalışanı olan şirketler sisteme dahil oldu. Şimdi Ocak ayından itibaren küçük işletmeler de bu sisteme dahil olacak. 5 ile 9 personeli olan şirketler de 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren sisteme dahilinde olacak. Bu şirketlerdeki 45 yaş altı çalışan sigortalılar BES'e girecek ve birikimleri için yeni bir hesap oluşturulacak. Bütün bu işlemler işveren tarafından yapılacak ve işveren bir BES şirketiyle anlaşarak çalışanlarını oraya kaydettirip primlerini ödeyecek. İlk başta sisteme çalışanlar zorunlu kayıt oluyorlar. Daha sonra vazgeçme hakkını kullanmak isteyen sistemden çıkabiliyor. Cayma hakkını kullananlardan yapılan kesintiler ise geri iade ediliyor. Kalmak isteyen için ise devletin çok önemli destekleri devreye giriyor.

DEVLETTEN 1.000 LİRA DESTEK

Sistemden çıkmayan çalışanların hesabında kesinti birikimlerinin yanı sıra devletin üç ayrı katkısı da devreye giriyor. Öncelikle her ay yapılan kesintinin yüzde 25'i kadar bir payı da devlet hesaba yatırıyor. Devlet katkıları bununla da sınırlı kalmıyor. Sistemde kalan çalışanın hesabına ayrıca 1.000 lira da devlet katkısı sağlanıyor. Bütün bunlara ilaveten süre sonunda emeklilik hakkını elde eden çalışanın tüm birikimlerinin yaklaşık yüzde 5'i kadarı daha hesabına yatırılıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal