Müjde Geldi; O Tarihten Sonra İndirimli Olacak

SOCAR Türkiye'nin iştiraki Petkim'in enflasyonla mücadeleye katkıda bulunmak için ürünlerinin fiyatlarında indirime gideceği ifade edildi.

29.11.2018-14:04 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-13:58) Müjde Geldi; O Tarihten Sonra İndirimli Olacak

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Petkim'in, enflasyonla mücadeleye destek vermek için ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla ekonomik değeri yüksek ürünleri sanayiciye indirimli fiyattan vereceği belirtildi.

Petkim'in indirimli satışa 1 Aralık tarihinden itibaren başlayacağı bildirilen açıklamada:

'İnşaat, tarım, otomotiv, elektrik, elektronik, ambalaj, tekstil sektörlerinin ham madde ihtiyaçları indirimli fiyatlarla verilecek. Petkim'in enflasyonla mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla sanayiciye destek sunacağı ürünler, Türkiye'de pek çok sektörün önemli ham maddelerini meydana getiriyor. Söz konusu tarihten itibaren Alçak Yoğunluklu Polietilen (AYPE), Alçak Yoğunluk Polietilen Tubuler (AYPE-T) ve Yüksek Yoğunluk Polietilen ürünlerinde ton başına 20 dolar, polipropilen ürün türlerinde ton başına 30 dolar, spot satış fiyatlarında ise polipropilen, saf terafitalik asit (ve etilen gilikol ürünlerinde ton başına 20 dolarlık indirim olacak. Bununla birlikte, AYPE, AYPE-T 2-1 ürününde yüzde 6 olan indirim oranı yüzde 10'a, AYPE, AYPE-T'de 2-2 ürününde yüzde 9 olan indirim oranı yüzde 15'e yükseltilecek.' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada değerlendirmeleri bulunan Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, Petkim'in Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayan güçlü bir kuruluş olarak enflasyonla mücadeleye destek vereceğini belirtildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal