Koronavirüs Salgını Apple'ı da Vurdu

Koronavirüs salgını Apple'ı da vurdu. Şirket, yaptığı açıklamada salgın nedeniyle ilk çeyrek hedeflerini tutturamayacağını duyurdu.

18.02.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-15:17) Koronavirüs Salgını Apple'ı da Vurdu

Koronavirüs salgını Apple'ı da vurdu. Şirket, yaptığı açıklamada salgın nedeniyle ikinci çeyrek hedeflerini tutturamayacağını duyurdu.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple'dan yapılan açıklamada, Çin'deki üretimin devam etmeye başladığı ancak normal şartlara göre beklenenden daha yavaş bir geri dönüş alındığı kaydedildi. İkinci çeyrek hedeflerinin altında kalınmasının temel sebebi ise Çin'deki üretim ve talebin koronavirüs salgınından etkilenmesi.

Dünya genelinde iPhone tedariğinin geçici olarak kısıtlanacağına işaret edilen açıklamada, söz konusu tedarik sıkıntısının şirketin gelirlerini de olumsuz etkileyeceği aktarıldı.

Bilançosunda Ekim-Aralık dönemini ilk çeyrek olarak kabul eden şirket, söz konusu dönemde 91.8 milyar dolar gelir elde ettiğini 28 Ocak'ta duyurmuştu. Apple, Ocak-Mart döneminde ise 63 ila 67 milyar dolar bandında gelir elde etmeyi beklediğini açıklamıştı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal