İstanbul Havalimanı 225 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. Turhan, yeni havalimanının 225 bin kişiye istihdam oluşturacağını söyledi.

03.04.2019-13:30 - (Son Güncelleme: 03.04.2019-13:17) İstanbul Havalimanı 225 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Havalimanının büyük taşınması arefesinde yaptığı açıklamada, "2036 senesi tahmini bilgilere göre, Türkiye, önümüzdeki 20 senede hava taşımacılığında dünyanın en önemli ilk 10 ülkesi arasına girecek. Öngörülerimize göre İstanbul Havalimanı yaklaşık 5 sene içinde hizmet verilecek yolcu sayısı sıralamasında ikinciliğe çıkacak. Bütün fazlar sona erdiğinde ise liderlik koltuğuna İstanbul Havalimanı oturacak. İstanbul Havalimanı'nın direkt ve dolaylı olarak oluşturacağı istihdamın 2025 senesi için 194-225 bin kişi aralığında olacağı düşünülmektedir." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Havalimanının taşınma sürecinin ayrıntılarını yaptığı basın toplantısında ilan etti. Taşınmaya saatler kala İstanbul Havalimanı terminal binasında İstanbul Havalimanı'nın gelecek senelerde global havacılık sektörünün liderlerinden biri olacağına dikkat çekti. Bakan Turhan, İstanbul Havalimanının gayri safi milli hasılaya da önemli katkı sağlayacağını söyledi.

194-225 BİN KİŞİ ARALIĞINDA İSTİHDAM OLUŞTURMASI BEKLENİYOR

İstanbul Havalimanı'nın istihdama da önemli katkı sağlayacağını söyleyen Turhan, "Gerçekleştirilen araştırmalarda havayolu taşımacılığında koltuk kapasitesindeki yüzde 10'luk bir artışın kısa vadeli ekonomik büyümede yüzde 1'lik bir artışa neden olduğunu gösteriyor. Avrupa'daki büyük çaplı 125 havalimanını kapsayan bir çalışması da hava trafik yoğunluğu 10 milyonu aşan havalimanlarında, her bin kişilik yolcu artışının 1 kişilik ilave istihdam sağladığını ortaya çıkarıyor. Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü- Eurocontrol öngörülerine göre İstanbul Havalimanı'nın direkt ve dolaylı olarak oluşturacağı istihdamın 2025 senesi için 194-225 bin kişi aralığında olacağı düşünülmektedir. Havalimanın oluşturacağı ek hane halkı gelirinin yaklaşık 3,8-4,4 milyar dolar olacağı ve Türkiye'nin ulusal ekonomisine katkısının da milli gelirin yüzde 4,2-yüzde 4,9 düzeyine çıkacağı tahmin edlmektedir" dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal