Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: 318 Firma Konkordatodan Çekildi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 318 firmanın konkordatodan çekildiğini söyleyerek, "Süreç tersine döndü" dedi.

06.03.2019-12:23 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-12:13) Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: 318 Firma Konkordatodan Çekildi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İş Dünyası Buluşması çerçevesinde "Adım Adım Ekonomi Kocaeli" programında açıklamalar yaptı. Konkordato süreci hakkında konuşan Albayrak, 318 şirketin konkordatodan çekildiğini söyleyerek, "Süreç tersine döndü" dedi.

Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

2019 YILINDA ENFLASYON HEDEFİN ÇOK ALTINDA GERÇEKLEŞECEK

Enflasyon son 6 ayın en düşük düzeyine düşerek yüzde 20'nin altına indi. Özellikle tanzim satışlarla gıda fiyatlarındaki spekülatif fiyatlamayı engelledi. Özellikle bunun altını çizmemiz gerek, çekirdek enflasyonun düşmesi ÜFE'deki düşüşle beraber enflasyondaki düşüş trendinin bütün paydaşlar tarafından kabul edilmesini sağlamıştır. Yapısal adımlarla beraber senenin 2. yarısında çok güçlü sonuçları göreceğiz. Çok açık söylüyorum, 2019 senesinin enflasyonu hedef enflasyonumuzun çok altında olacak. Maliyetler çok hızlı bir biçimde inecek.

AZAMİ LİMİTİ 5 MİLYON TL'YE ÇIKARIYORUZ

Ocak ayında KOBİ'lerimiz için devreye soktuğumuz 20 milyar TL'lik hazine destekli paketin sonrasında geride bıraktığımız hafta da ikinci bir paketi devreye soktuk. Gelen yoğun istek üzerine bankalarımızın aldığı kararla ciro ve faaliyet alanına göre 1,5 milyon TL olan azami limiti de 5 milyon TL'ye artırıyoruz.

5,4 MİLYAR LİRALIK KREDİYİ KONKORDATODAN ÇIKARDIK

Toplamda 318 şirket konkordatodan çıktı, bu şekilde 5,4 milyar liralık krediyi konkordatodan çıkardık. Mart, Nisan ayı gibi toplam 10 milyar liralık bir paket konkordatodan çıkmış olacak. Konkordato başvuruları Ocak, Şubat ayında yüzde 50'den fazla azalma kaydetti. İyileşme, dengelenme sürecini çok net görüyoruz.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal