Hazine Bakanı Albayrak, Türkiye'nin IMF ile Görüştüğü İddialarını Yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin IMF ile görüştüğü iddialarını yalanladı. Albayrak, "Türkiye'nin IMF ile yolunun kesişmesi dahi söz konusu değil" dedi.

01.02.2019-14:00 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-14:14) Hazine Bakanı Albayrak, Türkiye'nin IMF ile Görüştüğü İddialarını Yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşma yapacağına dair haberleri sert bir dille yalanladı. Bakanlık'tan yayınlanan açıklamada "Türkiye ekonomisi ile alakalı kriz beklentisi boşa çıkanların içine düştükleri durumu, umutsuzlukla sarıldıkları yalan ve iftiraların vardığı boyutu şaşkınlık ve üzüntü ile seyrediyoruz. Alınan önlemlerle ekonomide güçlenme sürecek. Türkiye'nin IMF ile yolunun kesişmesi dahi söz konusu değil" denildi.

Mesele ile alakalı olarak yayınlanan yazılı açıklamada şu sözler kullanıldı:

"ALGI OPERASYONU OLDUĞU ÇOK AÇIKTIR"

"Türkiye ekonomisi ile alakalı "kriz" beklentisi boşa çıkanların içine düştükleri durumu, umutsuzlukla sarıldıkları yalan ve iftiraların vardığı boyutu şaşkınlık ve üzüntü ile seyrediyoruz. Bütün borçluluk oranları, borç çevirme oranları ve mali disiplin performansı ortaya konularak, Türkiye'nin ne kredi bakımından, ne de teknik destek bakımından IMF ile yolunun bile kesişmesinin söz konusu olamayacağı defalarca ortaya konulmuştur. Bu performansa karşın, IMF meselesinin gündeme taşınmasının hiçbir tutarlılığının olmadığı, hedefi belli bir algı operasyonu olduğu çok açıktır.

"BU HASTALIKLI RUH HALİ TEHLİKELİ BİR BOYUTA ULAŞMIŞTIR"

Türkiye hükümeti makamlarının açıklamalarını besledikleri kin ve nefret nedeniyle dikkate almayanların, iddialarının direkt olarak IMF tarafından yalanlanmasına karşın aynı tiyatroyu oynamayı sürdürmelerinin tek bir sebebi vardır. Türkiye hükümetine zarar vermek için, Türk ekonomisine, Türk halkına zarar vermeyi göze almış bir akıl tutulması olmuştur. Bu hastalıklı ruh hali tehlikeli bir boyuta varmıştır.

"EKONOMİDEKİ GÜÇLENME DEVAM EDECEKTİR"

Türkiye ekonomisi kuvvetlidir. Türkiye ekonomisi hiçbir dış yardım veya desteğe gereksinim duymadan yaşadığı spekülatif süreci atlatmıştır ve girdiği dengelenme sürecini başarı ile devam ettirmektedi. Alınan önlemler ve ortaya konulan stratejiler ile ekonomideki güçlenme sürecektir"

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal