Bayram Tatili Ekonomiye Can Suyu Olacak: 6 Milyar Lira Net Gelir

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yarın başlayacak seyahat hareketliliğinin 1 milyar dolarlık (6 milyar lira) ciro sağlaması bekleniyor.

30.05.2019-15:37 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-15:49)

Turizmde yılın ilk ayından itibaren bir yoğunluk yaşanıyor. Açıklanan rakamlar hatta kırılan rekorlar 2019'un turizm yıl olacağını gösteriyor. Ramazan Bayramı da havaların sıcak ve tatil süresinin uzun olması nedeniyle, turizm açısından verimli geçeceğinin sinyallerini veriyor.

TURİZMDE RAMAZAN BAYRAMI BEREKETİ 

Bütün konaklamalar dolmuş durumda ve yetkililer halkı "Rezevasyonsuz gelmeyin." diyerek müşterileri haberdar ediyorlar. Ulaşımda ise biletler tükendi; ek seferler getirildiği biliniyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Ramazan Bayramı tatiline ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl turizm sektörünün çok iyi gittiğini belirterek, yabancı turist açısından verimli bir sezona başlandığını, tahmin edildiği gibi bu yılın rekorla bitirileceğini belirtti.

"AKRABA ZİYARETLERİ DE VAR, TATİL YAPMAK DA"

Bağlıkaya, "Okul tatilleri, bayramlar da dikkate alındığında iç turizmde ciddi bir artış bekliyoruz. Turizmciler nisan ayının ortasından bu yana hazırlıklarını tamamladı ve müşterilerini bekliyor. Ülkemizde bayram tatili seyahatlerinde eş, dost, akraba ziyaretleri de önem kazanıyor. Ülkemizin önemli bir kısmı seyahat edecek gibi gözüküyor.

 

 BACASIZ SANAYİ 6 MİLYAR LİRALIK CİRO SAĞLAYACAK

Bayram tatilinin ekonomisi olarak bakıldığında 6 milyar liranın üzerinde, yani yaklaşık 1 milyar dolar, ekonomik hareket bekleniyor. Kişi sayısı olarak bakıldığında akraba ziyaretleri de dahil 7-8 milyon kişi seyahat edecek."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal