ASELSAN'dan Sevindiren Açıklama! 'Ciromuz Rekor Seviyelere Ulaştı'

ASELSAN, bu yıl cirosunun hem Türk lirası hem dolar bazında rekor seviyelere ulaştığını bildirdi.

31.12.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 31.12.2019-10:52) ASELSAN'dan Sevindiren Açıklama! 'Ciromuz Rekor Seviyelere Ulaştı'

ASELSAN, bu yıl cirosunun hem Türk lirası hem dolar bazında rekor seviyelere ulaştığını bildirdi.

ASELSAN'dan yapılan açıklamada, şirketin 44 yıldır büyümeye devam ettiği vurgulandı. Bahsi geçen açıklamada, üretimden Ar-Ge'ye ve ihracata kadar yürütülen çalışmalara işaret edilerek, "Son yıllardaki güçlü ciro artış trendi 2019'da da devam etti. Türk savunma sanayisinde yerlileştirme ve millileştirmenin öncülerinden olan ASELSAN, sektördeki yerlilik oranının artışına paralel olarak büyümesini ivmelendirerek devam ettiriyor. Şirketin 2019 yılı cirosu hem Türk lirası hem de dolar bazında tarihi rekor seviyelerine ulaşmış durumda." ifadelerine yer verildi.

Bu sene ASELSAN'ın ihracatında rekor artış sağlandığının üstüne basılarak yapılan açıklamada, dış satışların yüzde 50 artarak 327 milyon doların üzerinde yapıldığı ifade edildi.

YATIRIMCILAR CİRO VİZYONU
Açıklamada, ASELSAN'ın uzun vadeli siparişe dayanan iş modeliyle halka açık diğer sanayi şirketlerinden ayrıştığının altı çizilerek şunlar dile getirildi:
"Şirket, bu yönüyle yatırımcılarına da gelecekte yaratacağı ciroya ilişkin vizyon sağlayabiliyor. ASELSAN, yılın son çeyreğinde gelecek yıllara yönelik yeni siparişler almaya devam etti. Şirket, eylül sonu itibarıyla 9,8 milyar doları aşarak tarihi zirveler seviyesinde olan sipariş toplamına 2019'un son 3 ayı içinde 700 milyon dolar seviyelerinde yeni sipariş eklemeyi başardı."
ASELSAN'ın temmuzdan bu yana süren güçlü alacak tahsilat performansının senenin son 3 ayında aynı ivmesini devam ettirdiği belirtilen açıklamada, yürütülen proaktif nakit yönetimiyle firmanın seneyi kuvvetli nakit göstergeleri ve net nakit pozisyonuyla tamamlayacağının vurgusu yapıldı. 
Söz konusu açıklamada, ASELSAN'ın yıl sonuna yönelik aktardığı faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) marjı öngörüsünün yüzde 19-21 olduğu işaret edilerek, şirketin büyüme amacına FAVÖK karlılığını koruyarak ulaşacağı bildirildi.

 Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal